Hoofdrolspeler voor Gladiator 2 van Ridley Scott

Gladiator 2 van Ridley Scott heeft behoorlijk wat tijd nodig gehad om tot stand te komen sinds het origineel in 2000 werd uitgebracht, maar nu is er een veelbelovende casting-update.

Volgens Deadline wordt het Gladiator vervolg geleid door Paul Mescal. De 26-jarige Ierse acteur is vooral bekend van zijn rollen in Aftersun en Normal People, waarvoor hij een Emmy-nominatie kreeg. In plaats van een prequel te zijn en Maximus in de schijnwerpers te houden, speelt Mescal Lucius, de zoon van Lucilla van Connie Nelson.

Scott zal opnieuw Gladiator 2 regisseren, dat nog geen officiële titel heeft. Het wordt naar verwachting het volgende project van de regisseur, aangezien hij net Napoleon heeft voltooid met Joaquin Phoenix in de hoofdrol (die ook speelde in de originele Gladiator). Hoewel er al meer dan een decennium naar een vervolg wordt gesuggereerd, begon de huidige iteratie werkelijkheid te worden in 2018 nadat Paramount kwam helpen bij de ontwikkeling van het project.

Scott is momenteel locaties aan het verkennen voor Gladiator 2. Scott is (of zal) in de Marokkaanse stad Ouarzazate, bekend als het ‘Marokkaanse Hollywood’. Het Marokkaanse nieuwscentrum le360 meldde dat het uitvoerende productieteam van Gladiator 2 momenteel in onderhandeling is met Ouarzazate’s Atlas Studios.

De originele Gladiator film had Russell Crowe in de hoofdrol als de titulaire generaal Maximus. Een wisseling van de wacht op het hoogtepunt van het Romeinse leiderschap en een ruzie met de nieuwe keizer zouden er echter voor zorgen dat Maximus zijn titel, prestige en vooral zijn familie zou verliezen. Maximus is veranderd van een verheven soldaat in een slaaf en vecht om wraak te nemen op de man die zijn familie heeft uitgeroeid. Nu meldt Puck News dat Ridley Scott nu op zoek is naar hoofdrolspelers voor een vervolg op de film. In het verleden waren er geruchten over andere sequels.

Nieuws over casting voor een vervolg op Gladiator zou niet al te verrassend moeten zijn. In 2021 bevestigde Scott, die hoopt het vervolg te regisseren, dat er al een script voor Gladiator 2 was voltooid. Hij zei:

“Oh, it’s been written. It’s already been written. We have a good footprint, a good, logical place to go. You can’t just do another Gladiator type movie. You’ve got to follow… there are enough components from the first one to pick up the ball and continue it.” 

Het nieuws dat Scott op basis van deze eerdere opmerkingen op zoek is naar acteurs, zet de ontwikkeling van het vervolg schijnbaar op de goede weg.

De grootste vraag voor velen is of we de terugkeer van Crowe in de hoofdrol te zien krijgen. Op dit moment is er niet veel bekend over de plot van het vervolg, maar er zijn verschillende manieren.

Gladiator 2

In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurileus (Richard Harris). Hij wordt opgevolgd door zijn wrede zoon Commodus (Joaquin Phoenix). Deze laat de beste strijders vechten om het volk te vermaken. Eén van deze gladiatoren, de door Commodus tot slaaf gedegradeerde generaal Maximus (Russell Crowe), weet zich te verheffen tot de held van het volk. Zijn doel is de beste gladiator aller tijden te worden om zich zo te wreken op keizer Commodus.

De hoofdrollen worden gespeeld door Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, David Schofield.

De film werd geschreven door David Franzoni en geregisseerd door Ridley Scott. Het is een fictief verhaal geïnspireerd op keizer Commodus en zijn vader Marcus Aurelius. De film werd genomineerd voor twaalf Oscars en won er uiteindelijk vijf, waaronder die voor beste film, beste acteur en beste geluid.

Afbeelding via Universal Pictures

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...