Hardcore Never Dies vanaf 9 november in de bioscoop

De gabbercultuur komt naar het grote scherm met Hardcore Never Dies. The Searchers kondigt vandaag de start van de opnames aan. De film gaat op 9 november in première in de Nederlandse bioscoop en is later exclusief te zien op Prime Video.

In de jaren negentig ging gabber mainstream. Vanuit de Rotterdamse underground scene veroverde deze opzwepende dance muziek met 160 stampende beats per minuut de hele wereld. Gabber was een ongepolijst fashionstatement, met kale koppen, bomberjacks, Australian trainingspakken en ‘hakken’ op je Nike Air Max. Voor filmmaker Jim Taihuttu is de aanstormende muziekscene met zijn nachtenlange raves en XTC-gebruik de perfecte arena voor het rauwe thrillerdrama Hardcore Never Dies, waarin twee broers (gespeeld door Joes Brauers en Jim Deddes) voor hete vuren komen te staan en happy hardcore een illusie blijkt.

Hardcore Never Dies

De 17-jarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders hebben andere ideeën. Als hij zich stiekem aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: zijn broer Danny introduceert hem in de opkomende Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer Danny XTC inruilt voor coke en steeds gewelddadiger wordt, verliest Michael steeds verder de controle en worden de broers steeds dieper in de criminele onderwereld gesleurd.

Hardcore Never Dies is de nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Joes Brauers (Quo Vadis, Aida?, Do Not Hesitate), Jim Deddes (De Oost, Joardy Season) en Rosa Stil (Scheel).

Hardcore Never Dies draait vanaf 9 november 2023 in de bioscoop. Later is de film exclusief te zien op Prime Video.

Afbeelding via Triple P Entertainment / Milan van Dril

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...