Gabberfilm Hardcore Never Dies vanaf 9 november 2023 in de bioscoop

De gabbercultuur komt naar het grote scherm met Hardcore Never Dies. De film gaat op 9 november 2023 in première in de Nederlandse bioscoop en is later exclusief te zien op Prime Video. Bekijk hieronder een teaser trailer voor Hardcore Never Dies.

In de jaren negentig ging gabber mainstream. Vanuit de Rotterdamse underground scene veroverde deze opzwepende dance muziek met 160 stampende beats per minuut de hele wereld. Gabber was een ongepolijst fashionstatement, met kale koppen, bomberjacks, Australian trainingspakken en ‘hakken’ op je Nike Air Max. Voor filmmaker Jim Taihuttu is de aanstormende muziekscene met zijn nachtenlange raves en XTC-gebruik de perfecte arena voor het rauwe thrillerdrama Hardcore Never Dies, waarin twee broers (gespeeld door Joes Brauers en Jim Deddes) voor hete vuren komen te staan en happy hardcore een illusie blijkt.

Gabberfilm Hardcore Never Dies

Gabber was dé subcultuur in de jaren ’90 in Nederland. De bijbehorende hardcore muziek is een aftakking van Acid House uit Chicago, Techno uit Detroit en New Beat uit België. Rotterdam was het epicentrum van de gabbercultuur, waar het in 1988 ontstond. Het kenmerkte zich door harde instrumentale housemuziek waarbij een ritme van 150 tot 200 beats per minute de toon zette. In Parkzicht en de Energiehal in Rotterdam begonnen DJ Rob en DJ Paul Elstak met het draaien van hun hardcore sets. Hardcore veroverde al snel heel Nederland en wekelijks gingen ruim 350.000 gabbers uit hun dak op diverse gabberfeesten in het hele land, veelal met een kaal hoofd of zogenaamde blockhead, gekleed in een Australian of Cavello trainingspak en Nike Air Max schoenen.

Hardcore Never Dies speelt zich midden jaren ’90 af tegen de achtergrond van de opkomst van de gabber-muziekscene, op dat moment de grootste Nederlandse subcultuur ooit. De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de  pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Hardcore Never Dies is de nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Joes Brauers (Quo Vadis, Aida?, Do Not Hesitate), Jim Deddes (De Oost, Joardy Season) en Rosa Stil (Scheel).

Hardcore Never Dies draait vanaf 9 november 2023 in de bioscoop. Later is de film exclusief te zien op Prime Video.

Afbeelding via Triple P Entertainment / Milan van Dril

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...