Idina Menzel Which : Way To The Stage vanaf 20 januari op Disney Plus Nederland

Aanschouw het begin van een legende. Idina Menzel: Which Way To The Stage is te streamen vanaf vrijdag 20 januari 2023 exclusief op Disney Plus. Bekijk hieronder een trailer.

Idina Menzel Which Way To The Stage

Idina Menzel Which Way To The Stage op Disney Plus Nederland

De vele triomfen van de geliefde Tony Award®-winnende actrice en zangeres Idina Menzel omvatten iconische Broadway-rollen in producties van Rent en Wicked en de legendarische stem van Elsa in Disney’s Frozen. Toch is één droom lange tijd niet uitgekomen: headliner zijn op een concert in het wereldberoemde Madison Square Garden in haar geboorteplaats New York City. Van Disney Branded Television en Ideal Partners komt de vrolijke, inspirerende en diepgaande blik op Idina Menzel zoals je haar nog nooit eerder hebt gezien. In Idina Menzel: Which Way to the Stage? volgt filmmaker Anne McCabe Menzel tijdens een nationale tournee in de loop van 16 shows terwijl ze jongleert met de uitdagingen van een werkende moeder met een afmattend reisschema, terwijl ze zich voorbereidt om eindelijk haar droom te realiseren.

De documentaire is geregisseerd door Anne McCabe.

Idina Menzel

Menzel was al lange tijd bezig met het opbouwen van een carrière toen zij auditie deed voor een rock musical, gebaseerd op Puccini’s La Bohème. De show, Jonathan Larsons Rent werd Menzels debuut op Broadway. Voor haar rol in de musical kreeg ze een Tony Award-nominatie voor Beste Actrice in een Musical. Ook ontmoette ze bij Rent Taye Diggs, met wie ze in 2003 is getrouwd en met wie ze in 2009 een zoon kreeg.

Na Rent speelde ze in Summer of ’42, Hair en kreeg ze een rol in de Broadwaymusical Aida. Voor haar rol in de The Wild Party off-Broadway productie kreeg ze in 2000 een Drama Desk Award. Daarna kreeg Menzel een rol in de musical Wicked. In 2004 ontving ze hier een Tony Award voor.

In 2005 was Menzel te zien in de verfilming van Rent. Ook speelde ze in Enchanted (2007) en Disenchanted (2022), als Nancy Tremaine. In 2013 sprak ze de stem in van Elsa voor de Disneyfilm Frozen. In 2019 nam ze in Frozen II opnieuw de stem van Elsa voor haar rekening. Idina vertolkte ook de rol van Rachel Berry’s moeder in Glee.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...