James Cameron prijst Titanic 3D 4K remaster voor 2023 bioscoop re-release

In 2023 keert de klassieker Titanic terug in de bioscoop in 3D 4K. Regisseur James Cameron heeft een nieuwe video uitgebracht ter promotie van de aanstaande 25th Anniversary-release, en belooft fans dat zelfs als ze de originele film hebben gezien, deze nieuwe versie nog steeds de moeite waard is om te zien. Bekijk de video hieronder.

Cameron zegt:

“When we made Titanic 25 years ago, we set out to push the limits of filmmaking to create a timeless love story. On February 10, Titanic is returning to theaters for a limited time remastered in 4K digital 3D and Dolby Atmos sound. So even if you’ve seen the movie before, this version will make you feel as if you’re seeing the film for the first time. See Titanic the way it was meant to be seen on the big screen.”

De remaster van de James Cameron-klassieker staat gepland voor release op 8 februari 2023 en zal in de bioscoop worden gepresenteerd in 3D 4K HDR en met een nieuwe hogere framesnelheid. Het is onduidelijk hoe lang de film precies in de bioscopen zal draaien na de release.Titanic bioscoop 2023

Titanic bioscoop re-release 2023

Het is onmogelijk om de Titanic te laten zinken, beloven de bouwers. Twee van de reizigers op het schip zijn Rose en Jack. Ze zijn geliefden, maar hun liefde is onmogelijk. Want de rijke Rose reist eersteklas met haar onsympathieke verloofde Cal en Jack is een armoedzaaier in de derde klas. Een kleiharde strijd tussen Jack en Cal brandt los, en wanneer het schip zinkt wordt het een strijd op leven en dood.

Ter ere van het 25-jarig jubileum wordt een geremasterde versie van James Camerons Titanic opnieuw uitgebracht in de bioscoop in 3D 4K HDR en met een hoge framesnelheid. Met een cast onder leiding van Oscar®-winnaars Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, is de film een ​​epische, actievolle romance die zich afspeelt tegen de noodlottige eerste reis van de “onzinkbare” Titanic, destijds het grootste bewegende object ooit gebouwd.

Titanic won een recordaantal van 11 Academy Awards®, waaronder die voor beste film, beste regisseur, beste cinematografie, beste filmmontage, beste art direction-setregie, beste kostuumontwerp, beste originele dramatische score, beste originele nummer, beste geluid, beste geluidseffectenmontage en beste visuele effecten. Bij de eerste release in 1997 werd de film de # 1 wereldwijde box office-kampioen aller tijden en is momenteel de op twee na best scorende film ter wereld.

De hoofdrollen worden gespeeld door Leonardo DiCaprioKate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber en Bill Paxton. De film is geschreven en geregisseerd door James Cameron, en geproduceerd door Cameron en Jon Landau, met Rae Sanchini als uitvoerend producent.

Titanic re-release in 4K 3D moet vanaf 8 februari 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Afbeelding via Paramount Pictures

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...