Phoebe Waller-Bridge gaat Tomb Raider serie schrijven

Fleabag-schrijver, bedenker en actrice Phoebe Waller-Bridge gaat voor Amazon een Tomb Raider serie schrijven.

The Hollywood Reporter meldt dat de serie zich in de ontwikkelingsfase bevindt en het is niet de bedoeling dat Waller-Bridge een rol gaat spelen in de serie. Maar ze zal uitvoerend produceren naast Ryan Andolina en Amanda Greenblatt, die allebei een productiebedrijf hebben dat een deal heeft met Amazon. Het is onduidelijk of dit dezelfde reboot is die naar verluidt vorig jaar in de maak was.

Tomb Raider serie

Dit is nog een link die de Tomb Raider-serie heeft met Amazon, aangezien ontwikkelaar Crystal Dynamics onlangs heeft aangekondigd dat Amazon Games de volgende Tomb Raider-game zal uitbrengen. Er is niet veel bekend over deze titel, maar hij zal draaien op Unreal Engine 5.

Prime Video is niet eens de enige streamer die een Tomb Raider-serie heeft, want Netflix heeft ook een Tomb Raider-anime gepland voor ergens in de toekomst met Hayley Atwell als het titulaire personage.

De laatste Tomb Raider film verscheen in 2018 en werd geregisseerd door Roar Utaugh. Hoofdrollen waren er voor Alicia Vikander, Walton Goggins, Dominic West, Hannah John-Kamen, Kristin Scott Thomas en Daniel Wu. Lara ging op reis naar het mystieke eiland Yamatai op zoek naar antwoorden op de verdwijning van haar vader. De setting kwam rechtstreeks uit de eerste van de Square Enix-videogames. Tegen het einde beseft Croft dat de snode Trinity-organisatie verder reikt dan ze zich realiseerde.

In de film zagen we een jongere Lara Croft dan uit het Angelina Jolie-tijdperk. Jolie speelde in eerder Paramount’s Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en het vervolg Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life in 2003.

Tomb Raider verdiende wereldwijd $274,7 miljoen, hoewel critici de film grotendeels niet positief beoordeelden. Hoewel een sequel op de Tomb Raider film uit 2018 gepland stond kwam het project niet van de grond. Het vervolg zou eerst geregisseerd worden door Ben Wheatley en daarna door Misha Green. Voor het behouden van de rechten moest MGM groen licht geven aan de sequel voordat een bepaalde deadline werd bereikt, en die deadline was afgelopen mei.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...