Joachim Rønning in gesprek voor regie Tron 3

Tron 3: Ares, het derde deel in de iconische scifi-franchise van Disney, heeft mogelijk eindelijk een regisseur gevonden. Deadline meldt dat Joachim Rønning, de regisseur van Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales en Maleficent: Mistress of Evil, in gesprek is om het komende vervolg op Tron: Legacy uit 2010 te regisseren. Volgens de site wordt de crew van de film momenteel samengesteld en wordt er gekeken naar een startdatum van de productie in augustus in Vancouver. In het vervolg zal Jared Leto de hoofdrol spelen, een nieuwe samenwerking tussen Leto en Disney na de Haunted Mansion-film van dit jaar.

Leto had eerder bij verschillende gelegenheden verklaard dat hij een personage genaamd Ares zou spelen in de voorgestelde film en onthulde zelfs de titel van de film als Tron: Ares in een inmiddels verwijderde tweet uit 2020.

Tron 3

Tron is een sciencefiction-mediafranchise gemaakt door Steven Lisberger, die begon met de gelijknamige film uit 1982.

De originele film uit 1982 met Jeff Bridges in de hoofdrol speelde zich af in het computerprogramma genaamd The Grid, waar een computerhacker wordt ontvoerd en gedwongen wordt deel te nemen aan gladiatorengames. De film was geen hit en kreeg gemengde recensies, hoewel de speciale effecten in die tijd als baanbrekend werden beschouwd. De cult-aanhang die in de daarop volgende jaren groeide, hielp de populariteit van de film alleen maar te vergroten. Daarom besloot Disney om verder te gaan met het vervolg TRON: Legacy in 2010.

Legacy was een grote release met een cast bestaande uit Jeff Bridges, Garrett Hedlund en Olivia Wilde. De film werd geregisseerd door Joseph Kosinski.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...