Outlander prequel serie Blood Of My Blood officieel groen licht

Het einde van het ene tijdperk en het begin van een ander. STARZ heeft officieel groen licht gegeven aan Blood Of My Blood, de prequel van de populaire dramaserie Outlander. Deze aankondiging komt net na de verlenging van de hoofdserie voor een achtste seizoen, wat ook het laatste seizoen van de show zal zijn. Hoewel fans van de serie verdrietig zijn over de aankondiging van het laatste seizoen, keert de fantasy-dramaserie terug voor Outlander: Blood of My Blood, die de levens van de ouders van Jamie Fraser, Brian Fraser en Ellen MacKenzie, zal volgen.

De aankondiging van het laatste seizoen van Outlander komt maanden voor de zomerrelease van seizoen 7. Hoewel dit zowel triest als goed nieuws is voor fans, gezien het feit dat Claire en Jamie’s reizen door ruimte en tijd uiteindelijk zullen eindigen, is er iets waar ze naar uit kunnen kijken. Outlander: Blood of My Blood bestaat uit 10 afleveringen en speelt zich af vóór de gebeurtenissen in Outlander, waar de ouders van Jaime nog in leven zijn. De aankomende serie wordt geschreven en geproduceerd door Matthew B. Roberts, samen met de uitvoerende producenten van de originele serie, Ronald D. Moore en Maril Davis.Blood Of My Blood

Volgens de showrunner van de serie is de aanstaande prequel in wezen “een liefdesverhaal”. Hij zei dat de serie zal onderzoeken hoe ver een persoon zal gaan om liefde te vinden in een tijd waarin liefde als een luxe wordt beschouwd:

“The title is a nod to Jamie Fraser’s marriage vow to Claire and there will be several names and faces that ‘Outlander’ fans will know and recognize. Jamie and Claire’s TV story may be coming to an end with season eight, but Diana is continuing on with their literary journey in her wonderful book series and is working diligently on book ten. With Jamie and Claire, and now Brian and Ellen, there is still so much more to come in the ‘Outlander’ universe, and we cannot wait to continue sharing these stories with our dedicated fans.”

Outlander is gebaseerd op de boekenreeks van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. Van de romanreeks van de auteur zijn wereldwijd naar schatting 50 miljoen exemplaren verkocht. Afgezien van haar roman als enige inspiratiebron voor de serie, zal Gabaldon ook dienen als de adviserende producent van de prequel.

Verschillende originele castleden zullen ook korte optredens maken in het zevende seizoen van de serie. Het heeft rollen voor Caitriona Balfe als Claire Fraser en Sam Heughan als Jamie Fraser. Andere castleden zijn onder andere Sophie Skelton, Richard Rankin, John Bell, David Berry, Paul Gorman en Caitlin O’Ryan. Het zevende seizoen zal ook nieuwe gezichten bevatten, zoals Charles Vandervaart, Izzy Meikle-Small en Joey Phillips.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter