Johnny Vs Amber: The US Trial vanaf 18 januari op HBO Max Nederland

Het was een van de meest geruchtmakende rechtszaken van deze eeuw: de zaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. Miljoenen mensen volgden de strijd tussen de twee voormalige geliefden, waarbij geen details werden gespaard. Buiten de rechtbank werd de strijd in alle hevigheid voortgezet. In het tweeluik Johnny vs Amber: The U.S. Trial worden de feiten en beweringen van beide hoofdrolspelers naast elkaar, zodat de kijker zelf een oordeel kan vellen. Johnny Vs Amber: The US Trial bestaat uit twee afleveringen en verschijnt 18 januari op HBO Max Nederland. Bekijk hieronder een trailer.

Johnny Vs Amber: The US Trial op HBO Max

De eerste aflevering belicht het verhaal achter de schermen van de rechtszaak die kijkers wereldwijd fascineerde. Met toegang tot Johnny Depps advocaten en deskundigen rond de zaak doet deze serie forensisch verslag van de juridische strijd, gezien vanuit beide partijen.

De tweede aflevering belicht Amber Heards verhaal over haar turbulente huwelijk met een van de meest geliefde acteurs van de wereld. Het is het verhaal achter de virale memes en een vrouw die door de wereld werd gehaat, maar bleef vechten.

Johnny Vs Amber: The US Trial is vanaf 18 januari 2023 te zien op HBO Max Nederland.

Klik hier voor een abonnement op HBO Max met korting en kijk nu naar jouw favoriete films en series!  

HBO Max

Johnny Depp v. Amber Heard uitspraak

Depp en Heard waren getrouwd van 2015 tot 2017, voordat ze een vluchtige echtscheiding hadden waarin Heard een straatverbod indiende en beide partijen een NDA ondertekenden die hen belette commentaar te geven op de redenen voor de breuk. In december 2018 publiceerde Heard een opiniestuk in Washington Post waarin ze zichzelf slachtoffer van huiselijk geweld noemde. Hoewel ze Depp niet in het artikel noemde, probeerden de meeste grote studio’s de relatie met de acteur te verbreken. In het opiniestuk beschreef Amber zichzelf als “een publieke figuur die huiselijk geweld vertegenwoordigt” en besprak ze hoe “instellingen mannen beschermen die van misbruik worden beschuldigd”. Vanwege de negatieve reactie op Amber’s opiniestuk, besloot Depp om Heard in 2019 aan te klagen wegens laster, de aanleiding voor het proces dat de afgelopen zeven weken centraal stond in de publieke discussie.

De rechtszaak in de Verenigde Staten begon op 12 april in Fairfax County in Virginia en duurde ruim zes weken. De Johnny Depp v. Amber Heard zaak kon live worden meegekeken en trok wereldwijd de aandacht.

Afbeelding via HBO Max / Discovery Plus

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...