Klassieke serie Six Feet Under vanaf november te zien op Netflix

De vijf seizoenen van de HBO serie Six Feet Under zijn vanaf 1 november te zien op Netflix. Het drama volgt de familie Fisher, die een begrafenisonderneming runt in Los Angeles. Elke aflevering opent met een specifiek sterfgeval.

Six Feet Under op Netflix

Six Feet Under is een dramaserie gemaakt en geproduceerd door Alan Ball. Het ging in première op het premiumnetwerk HBO in de Verenigde Staten op 3 juni 2001 en eindigde op 21 augustus 2005, met 63 afleveringen verspreid over vijf seizoenen. Het toont de levens van de familie Fisher, die samen met hun vrienden en geliefden een uitvaartcentrum in Los Angeles runt.

Nathaniel Fisher, zijn vrouw Ruth en hun kinderen David en Claire runnen een klein uitvaartbedrijf dat overal in de buurt de beste zorg biedt. Verloren zoon Nate Jr. komt thuis voor Kerstmis, net als zijn vader wordt gedood door een bus, en moet blijven als hij en David samen de begrafenisdienst willen. Hoe gaat een gezin dat anderen helpt om te gaan met het eigen verdriet om?

In het ensembledrama zijn er rollen voor Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick en Rachel Griffiths. De reeks werd geproduceerd door Actual Size Films en The Greenblatt/Janollari Studio, en werd opgenomen op locatie in Los Angeles en in Hollywood-studio’s.

Six Feet Under kreeg veel lovende kritieken, vooral vanwege het schrijven en acteren, en kreeg consequent hoge kijkcijfers voor het HBO-netwerk. Het wordt algemeen beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden. De finale wordt ook wel omschreven als een van de beste finales van televisieseries. De serie won talloze prijzen, waaronder negen Emmy Awards, drie Screen Actors Guild Awards, drie Golden Globe Awards en een Peabody Award.

Vijf seizoenen van Six Feet Under zijn vanaf 1 november te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...