Komt er een 1883 seizoen 2?

Komt er een 1883 seizoen 2? Het lijkt er op dat de Yellowstone prequel geen nieuw seizoen meer krijgt. Paramount+ kondigde recent nog aan dat we meer verhalen rond de personages uit de western mogen verwachten. Gezien de finale van het eerste seizoen, lijkt het daar echter niet meer op.

Bedenker Taylor Sheridan noemt 1883 een ‘close-ended’ miniserie. Het verhaal van de familie Dutton gaat nu door naar een nieuwe tijdsperiode. Het vervolg kun je zien in de serie 1923, een nieuwe spin-off die draait om een andere generatie van de Dutton-familie in Montana.

Sheridan ziet de serie als 1883 ziet als een soort anthologiereeks. Dat betekent dat de volgende gebeurtenis, die zich 49 jaar in de toekomst afspeelt, 1932 is. Hij beschrijft het als een “kijkje door een ander venster naar een ander tijdperk”. De maker vervolgt:

“Again, I don’t think of any of these as spinoffs, but rather as complete stories that have common roots.”

Hij zei verder:

“My goal with the next one would be that you could never have seen 1883 or Yellowstone, and still have a fully realized experience as a viewer.”  

1883 seizoen 2

De familie Dutton trekt westwaarts door het laatste bastion van het ongetemde Amerika. James komt aan in Texas, waar hij en zijn familie zich voorbereiden om hun weg te zoeken door ‘The Great Plains’ op zoek naar een nieuw thuis en de belofte van kansen. Thomas en Shea rekruteren James en enkele lokale cowboys om een kudde vee bijeen te drijven. Als ze aan hun reis beginnen, wordt de karavaan geconfronteerd met enkele van de vele gevaren die ze onderweg zullen tegenkomen. Het verhaal van een gezin dat de armoede ontvlucht om een betere toekomst te zoeken in het beloofde land van Amerika – Montana.

1883 is gemaakt door Oscar-genomineerde Taylor Sheridan, die vooral bekend is vanwege zijn werk aan tv-shows zoals Veronica Mars en Sons of Anarchy, evenals in films als Sicario en Hell or High Water.

In de prequel zijn er rollen voor Tim McGraw, Faith Hill, Sam Elliott, Isabel May, LaMonica Garrett en Billy Bob Thornton. De serie heeft ook rollen voor Audie Rick, Marc Rissmann, Eric Nelsen, James Landry Hébert, Dawn Olivieri, Emma Malouff, Alex Fine, Gratiela Brancusi, Anna Fiamora, Nichole Galicia, Stephanie Nur, Amanda Jaros, Noah Le Gros en Martin Sensmeier.

1883 is een productie van MTV Entertainment Studios, 101 Studios en Bosque Ranch Productions. Sheridan, John Linson, Art Linson, David Glasser, Ron Burkle en Bob Yari zijn uitvoerende producenten.

1883 kijken

In Nederland kun je de serie 1883 kijken op SkyShowtime.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...