Komt er een Shōgun seizoen 2 op Disney Plus Nederland?

Vraag je je af wat de releasedatum is van Shōgun seizoen 2? Shōgun is een historische dramaserie die is geïnspireerd op de gelijknamige roman van James Clavell uit 1975. Het plot van de serie draait om Lord Yoshii Toranaga, die door zijn verenigde vijanden in de Raad van Regenten verwikkeld raakt in een langdurige strijd. De zaken nemen echter een interessante wending wanneer een mysterieuze Europese zeeman in de betwiste regio landt.

Deze nieuwe adaptatie debuteerde met een perfecte score op Rotten Tomatoes met de eerste recensies voorafgaand aan de release, en ging officieel in première op 27 februari. Voorafgaand aan de première spraken de producers achter de serie over het potentieel om na de finale door te gaan met een tweede seizoen. Uitvoerend producent Justin Marks, die de serie ook samen met Rachel Kondo creëerde, leek te suggereren dat Shogun waarschijnlijk een beperkte serie zou blijven omdat het met de afleveringen die het heeft al een compleet verhaal vertelt.

“I think we tell the complete story of the book. And we get to the end. I hope those who have read the book will see it’s exactly where the book ends. And we’re really excited about that because it’s a very surprising ending that [James] Clavell does for the book. And it’s kind of beautifully ambiguous in certain senses. But you know, that’s the stories we tell it. I will also say it took us five years. This show is older than both of our children. You know, it’s a lot.”

Acteur Cosmo Jarvis suggereerde dat de ‘verhalende inhoud van het boek is opgebruikt’. Hij was het er echter ook mee eens dat de setting van de show op de een of andere manier verder zou kunnen worden onderzocht, door te stellen dat er een “enorme uitgestrektheid van de geschiedenis is, die vol zit met dramatisch potentieel.” Ondertussen deelde uitvoerend producent Michael Clavell een veel optimistischer antwoord over de mogelijkheid van seizoen 2, wat suggereert dat dit zou afhangen van de interesse van fans om meer te zien na seizoen 1.

Shōgun lijkt voor nu een miniserie te zijn waarvan het zeer onwaarschijnlijk is dat er een seizoen 2 zal gaan verschijnen. Mocht er echter verandering in komen, dan kun je dat op deze pagina lezen. 

Shōgun seizoen 2

Shōgun speelt zich af in het feodale Japan. Het brengt de botsing in kaart van twee ambitieuze mannen uit verschillende werelden en een mysterieuze vrouwelijke samoerai: John Blackthorne (Jarvis), een risiconemende Engelse piloot-majoor die schipbreuk lijdt in Japan, een land waarvan de onbekende cultuur hem uiteindelijk zal herdefiniëren; Lord Toranaga (Sanada), een gewiekste, machtige daimyo, op gespannen voet met zijn eigen gevaarlijke, politieke rivalen; en Lady Mariko (Sawai), een vrouw met onschatbare vaardigheden maar oneervolle familiebanden die haar waarde en trouw moet bewijzen.

Shōgun is gebaseerd op de bestseller van James Clavell. De reeks is geschreven door Justin Marks en Rachel Kond.

In de serie zijn er rollen voor Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Fumi Nikaido, Tokuma Nishioka, Takehiro Hira, Ako, Shinnosuke Abe, Yasunari Takeshima, Hiroto Kanai, Toshi Toda, Hiro Kanagawa, Néstor Carbonell, Yuki Kura, Tommy Bastow, Moeka Hoshi, Yoriko Dōguchi, Yuka Kouri, Yuki Kedoin, Mako Fujimoto.

Shōgun verschijnt in 27 februari 2024 op Disney Plus Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...