Musical film Wicked vanaf 28 november in de Nederlandse bioscoop

Wicked is al twintig jaar een van de meest geliefde musicals in het theater en is deze kerst eindelijk in de bioscoop te bewonderen als een spectaculaire film. Vandaag is er een nieuwe trailer van Wicked gelanceerd. Deze kun je hieronder bekijken.

Wicked vertelt het verhaal van twee vrienden, Elphaba en Glinda, die moeite hebben om hun vriendschap in stand te houden terwijl ze uit elkaar groeien. Het verhaal dient als prequel op The Wizard of Oz, maar het plot bevat ook gebeurtenissen van na Dorothy’s aankomst in Oz.Wicked film musical

Wicked film musical

Wicked, het onvertelde verhaal van de heksen van Oz, met in de hoofdrollen Emmy, Grammy en Tony winnende Cynthia Erivo (Harriet, Broadway’s The Color Purple) als Elphaba, een jonge vrouw, verkeerd begrepen vanwege haar ongebruikelijke groene huid, die haar ware kracht nog moet ontdekken, en Grammy-winnende, multi-platina artiest en wereldwijde superster Ariana Grande als Glinda, een populaire jonge vrouw, verguld door privileges en ambitie, die haar ware hart nog moet ontdekken.

De twee ontmoeten elkaar als studenten aan de Shiz Universiteit in het fantastische Land van Oz en smeden een onwaarschijnlijke maar diepgaande vriendschap. Na een ontmoeting met The Wonderful Wizard of Oz bereikt hun vriendschap een kruispunt en nemen hun levens heel verschillende paden. Glinda’s onwankelbare verlangen naar populariteit zorgt ervoor dat ze wordt verleid door macht, terwijl Elphaba’s vastberadenheid om trouw te blijven aan zichzelf en aan de mensen om haar heen onverwachte en schokkende gevolgen zal hebben voor haar toekomst. Door hun buitengewone avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk hun lot vervullen als Glinda de Goede en de Boze Heks van het Westen.

De musical Wicked heeft drie Tony Awards gewonnen en is een adaptatie van Gregory Maguire’s bestsellerroman door boekschrijver Winnie Holzman en drievoudig Oscar-winnende componist en tekstschrijver Stephen Schwartz. Holzman en Schwartz werken samen aan de scenario-aanpassing.

De film heeft rollen voor Cynthia Erivo als Elphaba, Ariana Grande als Glinda, Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) als Madame Morrible, Jeff Goldblum (Independence Day) als de grote en machtige Wizard of Oz, Jonathan Bailey (Fellow Travellers) als Fiyero, Marissa Bode als Nessarose, Bowen Yang (Saturday Night Live) als Pfannee, Ethan Slater (Broadway’s SpongeBob SquarePants) als Boq, Keala Settle (The Greatest Showman) als Miss Coddle en Adam James (Band of Brothers) als Glinda’s vader.

Wicked wordt geregisseerd door de gelauwerde filmmaker Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) en is het eerste deel van een tweeledige culturele tour de force. De bioscooprelease van Wicked: Part Two staat gepland voor 26 november 2025. Wicked wordt geproduceerd door Marc Platt (La La Land, The Little Mermaid), wiens films, televisieshows en toneelproducties samen 46 Oscar®-nominaties, 58 Emmy-nominaties en 36 Tony-nominaties hebben opgeleverd, en door meervoudig Tony-winnaar David Stone (Kimberly Akimbo, Next to Normal), met wie Platt de succesvolle Wicked-musical produceerde. Uitvoerend producenten zijn David Nicksay, Stephen Schwartz en Jared LeBoff.

Wicked is gebaseerd op de bestseller van Gregory Maguire en is voor de film bewerkt door de schrijver van de toneelproductie Winnie Holzman en door de legendarische componist en tekstschrijver Stephen Schwartz, winnaar van meerdere Grammy’s en Oscars®. De Broadway-musical wordt geproduceerd door Universal Stage Productions, Marc Platt, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.

Wicked : Part One draait vanaf 28 november 2024 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...