Krijgt Dexter: New Blood een seizoen 2?

Dexter: New Blood seizoen 2 is niet langer in ontwikkeling bij Showtime. De stopzetting komt enigszins als een verrassing, aangezien het eerste seizoen een grote kijkcijferhit was voor de zender. De vervolgreeks op het originele hitdrama Dexter ging in première in 2021 en kreeg tien afleveringen. De serie zag de terugkeer van acteur Michael C. Hall als de titulaire seriemoordenaar. Daarnaast verscheen Jack Alcott als zijn zoon Harrison. Het verhaal speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen af ​​in de originele serie finale, “Remember the Monsters?”, die werd uitgezonden in 2013.

Volgens een nieuw bericht van TV Line is Dexter: New Blood seizoen 2 geannuleerd, maar dit is niet het einde voor de franchise. In de aankondiging werd bevestigd dat Showtime zich richt op de ontwikkeling van een Dexter prequel-serie. Het nieuws komt in de dagen na de aankondiging van de streamingfusie tussen Showtime en Paramount+. De fusie ging onmiddellijk gepaard met annuleringen van de Showtime-serie.

Dexter: New Blood seizoen 2

De serie volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (Michael C. Hall), werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven.

De serie is gebaseerd op het boek Darkly Dreaming Dexter van Jeff Lindsay. Dexter Morgan is forensisch onderzoeker bij de politie in Miami. Hij verloor zijn ouders toen hij drie was en sleept een mysterieus trauma mee: hij is zelf een seriemoordenaar. Zijn adoptievader, politieman Harry Morgan, herkende Dexters psychopathische neigingen en leerde hem zijn onweerstaanbare drang om mensen te vermoorden te kanaliseren. Hij mag enkel mensen vermoorden ‘die het verdienen’: seriemoordenaars die door de mazen van het net glippen en op vrije voeten rondlopen. Van Harry heeft Dexter geleerd hoe hij zich in het dagelijkse leven normaal moet gedragen.

De serie heeft hoofdrollen voor Michael C. Hall, Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah, Jack Alcott, Clancy Brown, Jennifer Carpenter en John Lithgow.

De reboot Dexter: New Blood is in Nederland terug te kijken op NPO Plus.

Afbeelding via Showtime

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...