La Legge di Lidia Poët vanaf 15 februari te zien op Netflix

De Italiaanse serie La Legge di Lidia Poët, of in het Engels The Law According to Lidia Poët, is vanaf 15 februari 2023 te zien op Netflix. In dit historische drama onderzoekt Lidia Poët moorden terwijl ze vecht om jurist te mogen worden. Gebaseerd op het ware verhaal van de eerste vrouwelijke advocate in Italië. De serie is vanaf 15 februari 2023 te zien op Netflix.

La Legge di Lidia Poët

La Legge di Lidia Poët

In het Turijn laat in de negentiende eeuw gaat de jonge Lidia Poët de strijd aan met alles en iedereen teneinde te verkrijgen wat rechtmatig aan haar toebehoort: het officieel toegelaten worden tot het register voor advocaten. Dit beroep was toentertijd immers in de praktijk louter voorbehouden aan mannen. Desalniettemin kon niets en niemand Lidia in de weg staan in de strijd die ze leverde voor zichzelf, maar uiteindelijk voerde voor alle vrouwen. Zo werd ze de eerste vrouwelijke Italiaanse advocaat.

Letizia Lamartire en Matteo Rovere tekenden voor de regie. Elisa Dondi, Daniela Gambaro Guido Iuculano, Davide Orsini en Paolo Piccirillo schreven het script.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matilda De Angelis, Sara Lazzaro en Nicolo Pasetti.

La Legge di Lidia Poët s vanaf 15 februari 2023 te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...