Musical De Tocht over de elfstedentocht in 2023 in de theaters

De spektakel musical De Tocht, die in oktober 2023 in Leeuwarden in première gaat, is een spectaculaire muzikale theaterbeleving over afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

De Tocht musical

De Tocht is een spectaculaire musical over de legendarische Elfstedentocht. Laat je meevoeren in het verhaal van vijf voormalige schaatsvrienden, die door ruzie en afgunst uit elkaar zijn gegroeid. Eén belofte houdt hen echter met elkaar verbonden: als De Tocht komt, dan halen ze samen de finish. Als het moment daar is, blijkt dat een van hen een geheim bij zich draagt. Plots staat er veel meer op het spel dan het halen van het kruisje…

Is hun band nog sterk genoeg? Of verliezen de vrienden meer dan hun lief is? De Tocht is een indrukwekkende muzikale theaterbeleving over afzien, passie en verbroedering. Een verhaal van vallen en opstaan, samen en alleen. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven.

De musical wordt opgevoerd in een nieuw theater dat speciaal voor De Tocht wordt gebouwd in Leeuwarden. Met een 360º ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theater-technieken, beleven 1.460 toeschouwers de Elfstedentocht in elke voorstelling samen met de hoofdpersonen in al zijn uitersten

De cast van Musical De Tocht bestaat uit meer dan 60 spelende, zingende en schaatsende acteurs. De hoofdrollen worden gespeeld door Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Thijs Meester, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Maike Boerdam e.a.

De regie van is in handen van awardwinning regisseur Eddy Habbema. Hij regisseerde grote musicals in Nederland. Het script en de liedteksten zijn van Allard Blom. De liedjes zijn geschreven door Ad van Dijk.

Vanaf oktober 2023 is deze nieuwe Nederlandse musical te zien in een speciaal gebouwd theater in Leeuwarden met een ijsvloer van maar liefst 2.000 m2. Boek tickets op www.musicaldetocht.frl

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...