Renée van Wegberg en Suzan Seegers hoofdrollen in Het was Zondag in het Zuiden

In de zomer van 2023 komt Het was Zondag in het Zuiden naar het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het gaat om een nieuwe Nederlandse spektakelmusical over het hoogwater in Limburg, met muziek van Rowwen Hèze. De voorstelling is van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 slecht 20 keer te zien.

Renee van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn zullen de hoofdrollen gaan spelen. Dit werd bekendgemaakt door Servé Hermans, producent en regisseur van de musical.

Het was Zondag in het Zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze. Totdat het hoge water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023. De locatie is het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De kaartverkoop is gestart via www.hetwaszondaginhetzuiden.nl .

De hoofdrollen worden gespeeld door Renee van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn. Lammertijn deed eerder mee aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy waarin hij tijdens de finale net naast de hoofdrol in Grease greep. Eerder werd al bekend dat Jip Verdellen en Vérie Thijssen deel uit zullen maken van het ensemble.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: