Nieuwe trailer voor The Wild Robot (De Wilde Robot)

The Wild Robot (De Wilde Robot) zie je vanaf 9 oktober in de Nederlandse bioscoop, ook in de Nederlands gesproken versie. DreamWorks Animation komt met een nieuwe bioscoopfilm gebaseerd op het populaire kinderboek The Wild Robot van Peter Brown dat boven aan de New York Times-bestsellerlijst heeft gestaan. Bekijk hieronder de Nederlands gesproken trailer en de ondertitelde trailer.The Wild Robot trailer

Dit spectaculaire avontuur volgt een robot—ROZZUM unit 7134, oftewel “Roz” — op haar reis. Na een schipbreuk strandt ze op een onbewoond eiland en moet ze zich zien te redden in de wildernis. Langzaam maar zeker bouwt ze een band op met de dieren op het eiland en ontfermt ze zich zelfs over een weesgansje.

In De Wilde Robot (The Wild Robot) zijn de stemmen te horen van Oscar®-winnaar Lupita Nyong’o (Us, The Black Panther-films) als robot Roz; de voor een Emmy en Golden Globe genomineerde Pedro Pascal (The Last of Us, The Mandalorian) als vos Fink; Emmy-winnaar Catherine O’Hara (Schitt’s Creek, Best in Show) als opossum Pinktail; de voor een Oscar® genomineerde Bill Nighy (Living, Love Actually) als gans Longneck; Kit Connor (Heartstopper, Rocketman) als ganzenkuiken Brightbill en de voor een Oscar® genomineerde Stephanie Hsu (Everything Everywhere All at Once, The Fall Guy) als Vontra, een robot die Roz tegenkomt op het eiland.

In de film zijn ook de stemmen te horen van Mark Hamill (Star Wars-franchise, The Boy and the Heron), Matt Berry (What We Do in the Shadows, The SpongeBob Movie-franchise) en Ving Rhames (Mission: Impossible-films, Pulp Fiction).

De Nederlandse stemmen voor De Wilde Robot (The Wild Robot) worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

De film is geschreven en geregisseerd door de driemaal voor een Oscar® genomineerde Chris Sanders— schrijver en regisseur van DreamWorks Animations How to Train Your Dragon en The Croods en Disneys Lilo & Stitch—en is geproduceerd door Jeff Hermann.

The Wild Robot van Peter Brown is een geïllustreerd boek voor kinderen vanaf 7 jaar dat in 2016 uitkwam en al snel uitgroeide tot een fenomeen en op de eerste plek op de New York Times-bestsellerlijst kwam te staan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een trilogie met de vervolgen The Wild Robot Escapes en The Wild Robot Protects. Voor zijn werk aan de Wild Robot-serie en zijn andere bestsellerboeken heeft Brown verschillende onderscheidingen ontvangen, zoals de Caldecott Honor, een Horn Book Award, twee E.B. White Awards, twee E.B. White Honors, een Children’s Choice Award voor illustrator van het jaar, twee Irma Black Honors, een Golden Kite Award en een New York Times Award voor beste geïllustreerde boek.

De film draait vanaf 9 oktober 2024 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...