Ontdek de Magie | 5 verborgen filmjuweeltjes op Disney Plus die je niet mag missen!

Disney Plus mag dan wel bekend staan om zijn uitgebreide bibliotheek van klassiekers, maar tussen al die bekende titels bevinden zich enkele verborgen juweeltjes die wellicht aan je aandacht zijn ontsnapt. Hier zijn vijf film-parels die je kan ontdekken op Disney Plus.

1. The Rocketeer (1991)

Regie: Joe Johnston
Acteurs: Billy Campbell, Jennifer Connelly, Timothy Dalton

Een vergeten meesterwerk uit de vroege jaren ’90, The Rocketeer combineert avontuur, nostalgie en een vleugje sciencefiction op meesterlijke wijze. Volg de heldhaftige avonturen van stuntvlieger Cliff Secord wanneer hij een mysterieus jetpack ontdekt en de strijd aanbindt tegen het kwaad in het Los Angeles van de jaren ’30.

2. The Emperor’s New Groove (2000)

Regie: Mark Dindal
Acteurs: David Spade, John Goodman, Eartha Kitt

Deze animatiekomedie is een ware verborgen schat binnen de Disney-animatiefilms. The Emperor’s New Groove is een hilarisch avontuur dat draait om keizer Kuzco, die wordt betoverd en in een lama verandert. Een briljante combinatie van humor, unieke personages en een onverwachte reis van egoïsme naar zelfontdekking.

3. Pete’s Dragon (1977)

Regie: Don Chaffey
Acteurs: Sean Marshall, Helen Reddy, Charlie Callas

Terug naar de tijd van live-action/animatiehybriden. Pete’s Dragon vertelt het hartverwarmende verhaal van de weesjongen Pete en zijn vriend Elliott, een zachtaardige draak. Deze film zit boordevol charme, prachtige liedjes en een tijdloze boodschap over vriendschap.

4. The Great Mouse Detective (1986)

Regie: Ron Clements, John Musker, Burny Mattinson, David Michener
Acteurs: Vincent Price, Barrie Ingham, Susanne Pollatschek

Een meeslepende detectivefilm met een knaagdierige twist! The Great Mouse Detective volgt Basil, de Sherlock Holmes van de muizenwereld, terwijl hij samen met zijn vriend Dr. Dawson de slechterik Ratigan probeert te stoppen. Een briljant geanimeerde en ondergewaardeerde Disney-film vol spanning en avontuur.

5. The Black Cauldron (1985)

Regie: Ted Berman en Richard Rich
Acteurs: Grant Bardsley, Susan Sheridan en Nigel Hawthorne

Een duister en episch avontuur uit de schatkist van Disney dat vaak over het hoofd wordt gezien. The Black Cauldron is gebaseerd op de boekenreeks “The Chronicles of Prydain” en volgt de jonge held Taran op zijn zoektocht om de magische ketel van de slechte Hoornkoning te vernietigen. Deze film, hoewel oorspronkelijk onbegrepen, verdient aandacht vanwege zijn rijke verhaal, indrukwekkende animatie en onvergetelijke personages.

Dus, duik in de wereld van Disney+ en laat je betoveren door deze vergeten meesterwerken die allemaal een unieke bijdrage leveren aan de magische collectie van Disney. Van klassieke animatie tot live-action avonturen, deze verborgen schatten bieden voor elk wat wils en beloven een nostalgische reis door de wereld van Disney. Veel kijkplezier met deze vijf verstopte filmjuweeltjes op Disney Plus! Wat is jouw favoriete film?

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter