Oorlogsgeheimen ontrafeld in de historische AVROTROS serie De Stamhouder

Vanaf 1 januari 2023 kun je genieten bij AVROTROS van de grootse serie De Stamhouder. In deze achtdelige serie maken we kennis met de familie Münninghoff, waarvan kleinzoon Alexander langzaam maar zeker de oorlogsgeheimen van het gezin ontrafelt. Bekijk hieronder de trailer voor De Stamhouder.

De serie is een verfilming van de gelijknamige biografie van journalist Alexander Münninghoff, die in 2014 verscheen. Zijn verhaal beslaat drie generaties Münninghoff; hijzelf, zijn vader Frans en zijn grootvader Joan.

De Stamhouder serie op NPO

Eind jaren ‘60 woont Alexander met zijn grootmoeder in Nederland, waar hij zijn eerste stappen zet in zijn militaire loopbaan. Alles lijkt echter te veranderen als hij Ellen ontmoet, die hij koste wat kost bij zich wil houden. Zijn troebele familiegeschiedenis zit hun geluk in de weg en als Ellen zwanger blijkt, gaat Alexander op pad om antwoorden te zoeken op zijn vragen.

Naast zijn eigen herinneringen aan zijn strenge vader Frans, krijgen we ook te zien hoe Frans zich moest bewijzen in de ogen van familiehoofd Joan Münninghoff, een machtige zakenman die zijn eigen spel speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De cast van De Stamhouder bestaat uit Matthijs van de Sande-Bakhuyzen (Alexander Münninghoff), Sallie Harmsen (Ellen Dormeier) en Gijs Scholten-van Aschat (Joan Münninghoff). De rol van Frans Münninghoff wordt vertolkt door Robert de Hoog (jonge Frans) en Marcel Hensema (oude Frans).

Overige rollen zijn voor Silke Bodenbender, Hildegard Schmal, Olga von Luckwald, Lisa Karlström, Lukas Miko, Bram Kelchtermans, Lize Fereyn en Joke Devynck.

De Stamhouder wordt geproduceerd door Chantal van der Horst (Column Film) in samenwerking met AVROTROS. Het scenario is in handen van Rik D’hiet en Diederik van Rooijen.

De serie De Stamhouder is vanaf zondag 1 januari 2023 te zien bij om 21.30 uur op NPO1 en alle afleveringen zijn dan ook te bingen op NPO Plus.

Afbeelding via

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...