Roald Dahl’s Matilda The Musical vanaf 25 december op Netflix

Roald Dahl’s Matilda the Musical is 25 december 2022 te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer. Matilda the Musical is gebaseerd op de Tony en Olivier bekroonde musical en vertelt het verhaal van een bijzonder slim meisje met een levendige fantasie dat voor zichzelf op durft te komen en daarmee haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze verandert.

Matilda The Musical

Matilda Wormwood (Alisha Weir), een klein, nieuwsgierig en slim meisje dat boordevol fantasie zit, heeft de meest verschrikkelijke ouders ooit. Terwijl haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough) tevreden zijn met simpele televisieprogramma’s en gokspelletjes, duikt zij liever in de nieuwe werelden uit de bladzijden van haar geliefde boeken. Waar zij luidruchtig, egoïstisch en onvriendelijk zijn, is zij een stille toeschouwer die kleine en brutale daden van rebellie en wraak bedenkt. Aangemoedigd door haar inspirerende lerares Miss Honey (Lashana Lynch), brengt Matilda haar eigen fantastische verhalen tot leven.

Matilda is in de wolken als ze eindelijk naar Crunchem Hall mag, maar ontdekt al snel dat de school een deprimerende en beklemmende plek is die geleid wordt door de gemene Miss Trunchbull (Emma Thompson). De lichtpuntjes zijn, naast Matilda’s lerares Miss Honey, de vriendelijke bibliothecaresse Mrs. Phelps (Sindhu Vee) en haar nieuwe schoolvrienden. Echter neemt Matilda’s gevoel van rechtvaardigheid de overhand en ze besluit Trunchbull een lesje te leren dat ze niet snel zal vergeten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Emma Thompson, Alisha WeirLashana Lynch, Stephen Graham, Andrea Riseborough, Sindhu Vee, Charlie Hodson-Prior, Meesha Garbett, Rei Yamauchi Fulker, Winter Jarrett Glasspool, Andrei Shen en Ashton Robertson.

Matilda the Musical is geschreven door Dennis Kelly, met muziek en teksten van Tim Minchin. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. De film wordt geregisseerd door Matthew Warchus, die de originele toneelproductie regisseerde.

Vanaf 25 december is Roald Dahl’s Matilda de Musical te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...