Serie Dopesick vanaf 30 maart op NPO

De serie Dopesick gaat zaterdag 30 maart in première op de Nederlandse televisie. Je ziet elke week een dubbele aflevering van Dopesick op NPO 3 en NPO Start. Dopesick verscheen in 2021 bij de Amerikaanse vod-dienst Hulu en is in Nederland nu nog enkel beschikbaar op Disney Plus.

De serie heeft hoofdrollen voor Michael Keaton en Rosario Dawson. Het toont een farmaceutisch bedrijf dat artsen bedroog met hun zogenaamde ‘wondermiddel’, wat uiteindelijk leidde tot de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis. Bekijk hieronder een trailer.Dopesick op NPO

De serie neemt kijkers mee naar het epicentrum van Amerika’s strijd met opioïdenverslaving, van de bestuurskamers van Big Pharma tot een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia tot de gangen van de DEA. Helden zullen verschijnen, in een intense en spannende rit om de lafhartige bedrijven achter deze nationale crisis en hun bondgenoten neer te halen.

Geïnspireerd door Beth Macy’s New York Times-bestsellerboek, wordt Dopesick beschreven als een ambitieus, aangrijpend en meeslepend drama dat onderzoekt hoe één bedrijf de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Het is afkomstig van schrijver Danny Strong en regisseur Barry Levinson.

De miniserie van 8 afleveringen wordt geleid door Michael Keaton. Hij wordt vergezeld door Peter SarsgaardRosario DawsonMichael StuhlbargWill Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Phillipa Soo en Jake McDorman.

Dopesick is uitvoerend geproduceerd door Keaton, Strong, Levinson, John Goldwyn, Warren Littlefield, Beth Macy en Karen Rosenfelt. De serie is een productie van FOX 21 Television Studios.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...