Soldaat van Oranje – De Musical stopt in huidige vorm

Soldaat van Oranje – De Musical, de langstlopende voorstelling van Nederland, stopt in de huidige vorm. De voorstelling is op 14 juli aanstaande voor het laatst in zijn huidige vorm te zien. De makers werken inmiddels al ruim een jaar aan het realiseren van een vernieuwde versie. Wanneer deze in première gaat, is nog niet bekend. Verdere details over de vernieuwing worden niet gemeld in het persbericht.

Meer dan 3,6 miljoen mensen bezochten de afgelopen 13,5 jaar de langstlopende voorstelling van Nederland in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Het waargebeurde verhaal van Soldaat van Oranje – De Musical heeft gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld alleen maar aan relevantie gewonnen. De voorstelling vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na 13,5 jaar wordt de huidige uitvoering van dit verhaal opnieuw tegen het licht gehouden.

Soldaat van Oranje – De Musical stopt

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen staan op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk, een speciaal voor de voorstelling gebouwde theaterzaal die 360 graden draait.

Met ruim 3500 opvoeringen heeft de musical het record voor langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis op zijn naam staan. De productie trok tot nu toe een recordaantal van ruim 3,6 miljoen bezoekers. Sinds februari wordt de voorstelling opgevoerd door de 25ste cast. In totaal hebben in de afgelopen 13,5 jaar meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter