Superman: Legacy van James Gunn krijgt releasedatum

De aankomende Superman-film van James Gunn heeft nu een titel, de film zal namelijk Superman: Legacy heten. Het is geschreven door Gunn en hij mag ook regisseren, hoewel er momenteel geen toezegging is gedaan. Daarnaast is ook de releasedatum vastgesteld op 11 juli 2025.

Het zal geen oorsprongsverhaal zijn, zeiden de nieuwe co-hoofden van DC Studios, James Gunn en Peter Safran.  In plaats daarvan zal het zich concentreren op Superman die probeert zijn buitenaardse zelf in evenwicht te brengen met zijn menselijke opvoeding. Peter Safran zei over de film:

“It’s not an origin story. It focuses on Superman balancing his Kryptonian heritage with his human upbringing. He is the embodiment of truth justice and the American way. He is kindness in a world that thinks that kindness as old-fashioned.”

Zoals eerder aangekondigd, zal Henry Cavill het personage niet spelen, aangezien DC met een jongere Superman gaat. Er zijn nog geen castingdetails bekendgemaakt.


Superman: Legacy

De laatste keer dat Superman in de bioscoop verscheen, werd hij gespeeld door Henry Cavill. Hij nam de rode cape op zich voor Zack Snyder’s Man of Steel en hielp bij het bouwen van het DCEU-universum zoals het nu is. Na het fiasco van Justice League stelden fans zich echter voor dat zijn tijd als de zoon van Krypton voorbij was. Tot onze verbazing keerde Cavill vorig jaar terug naar de rol voor de aftitelingsscène van Black Adam en kondigde kort daarna zijn terugkeer aan bij het DCEU.

Dat was voordat Gunn en Safran het overnamen als hoofden van DC Studios en besloten het hele universum te vernieuwen. Als gevolg hiervan tekende Cavill geen enkel contract voor een aanstaande Superman-film, waarbij Gunn een jongere acteur in wil huren voor de rol. Het idee is om het DCU te resetten en een nieuwe generatie in staat te stellen een solide basis te leggen die een filmproject gedurende vele decennia kan ondersteunen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...