Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street musical in 2023 terug in Nederland

De met acht Tony Awards bekroonde musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street komt in 2023 terug naar Nederland! De musicalklassieker komt terug met Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens in de hoofdrol. Bekijk hieronder de trailer.

De première van Sweeney Todd is 21 april 2023. Na de speelperiode in het DeLaMar is de voorstelling nog een week te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Aan de hand van de prachtige muziek van musicallegende Stephen Sondheim reis je af naar Sweeney Todds duistere wereld. Tijdens zijn zoektocht naar wraak maakt deze barbier kennis met Mrs Lovett, een weduwe die haar pasteitjes maar niet verkocht krijgt. Samen bedenken de twee een moordlustig plan dat al hun problemen zou kunnen oplossen…

Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street is een spannende en humoristische verhaal over liefde, obsessie en wraak, vertolkt door een negenkoppig orkest en een absolute sterrencast.

Sweeney Todd musical 2023 in Nederland

Als kapper Benjamin Barker terugkeert uit zijn illegale ballingschap, is zijn vrouw dood en zijn dochter gevangen genomen. Al snel blijkt dat rechter Turpin hier achter zit, op wie hij bloedige wraak wil nemen. Hij neemt de identiteit van de kapper Sweeney Todd aan die met zijn scheermes meerdere problemen de keel doorsnijdt.

Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street is een musical uit 1979 met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De musical is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen.

Naast Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens zal ook Jonathan Demoor meespelen. Hij neemt de rol van Anthony op zich. Daarnaast wordt de rol van Rechter Turpin gespeeld door Milan van Weelden. Overige rollen zijn er voor Lone van Roosendaal, Brit van der Lans, Frank van Hengel, Iris Verhoek, Joris Braster, Robin Mitchell, Samir Hassan, Valerie Curlingford.

Sweeney Todd wordt geproduceerd door Medialane en is vanaf april 2023 slechts vijf weken te zien in DeLaMar in Amsterdam en het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...