The Banshees of Inisherin vanaf 12 maart op Disney Plus Nederland

The Banshees of Inisherin, een film van Martin McDonagh met in de hoofdrollen Colin Farrell en Brendan Gleeson, verschijnt 12 maart op Disney Plus Nederland.

In de nacht van zondag op maandag vindt de 95ste Oscaruitreiking plaats. En The Banshees of Inisherin is grote kanshebber. De film is genomineerd voor maar liefst acht gouden beeldjes.

De film speelt zich af op een afgelegen eiland voor de westkust van Ierland waar twee levenslange vrienden in een impasse terechtkomen wanneer een van hen hun relatie abrupt beëindigt. Bekijk de trailer hieronder.

 

The Banshees of Inisherin disney plus

The Banshees of Inisherin op Disney Plus Nederland

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

The Banshees of Inisherin is een donkere tragikomediefilm, geregisseerd, geschreven en gecoproduceerd door Martin McDonagh. De hoofdrollen worden gespeeld door Colin FarrellBrendan Gleeson, Kerry Condon en Barry Keoghan.

The Banshees of Inisherin beleefde zijn wereldpremière op het 79e Internationale Filmfestival van Venetië op 5 september 2022, waar Farrell de Volpi Cup voor Beste Acteur won en McDonagh de Gouden Osella voor Beste Scenario. Het werd op 21 oktober 2022 in de bioscoop uitgebracht in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten door Searchlight Pictures. De film kreeg veel bijval van critici, die het scenario en de regie van McDonagh, de score van Carter Burwell en de uitvoeringen van de hoofdcast prezen.

The Banshees of Inisherin verschijnt 12 maart 2023 op Disney Plus Nederland.

Afbeelding via The Walt Disney Company 

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...