The Night Manager vanaf 3 september te zien op NPO 3

De serie The Night Manager met o.a. Tom Hiddleston en Hugh Laurie is vanaf 3 september 2023 te zien via NPO 3. De serie is momenteel ook nog steeds in zijn geheel te bekijken op NPO Plus. Bekijk hieronder een trailer.

The Night Manager op NPO 

De spionagethriller The Night Manager (Nederlandse titel: De Ideale Vijand) behoort tot het beste werk van schrijver John le Carré. Deze tv-bewerking is al net zo fascinerend als de roman, met tijdloze thema’s als liefde, verlies en wraak, verweven in een complex verhaal over moderne misdaad. Jonathan Pine, een Britse ex-militair, wordt door veiligheidsdienstmedewerkster Angela Burr geronseld om te infiltreren in de kringen rond internationaal zakenman Richard Onslow Roper. Doel van deze operatie is een einde te maken aan de duistere banden die Roper heeft gesmeed tussen de veiligheidsdiensten en de illegale wapenhandel. Pine doet zijn best om door te dringen tot het hart van Ropers wijdvertakte organisatie, maar wordt daarbij flink gehinderd door de constante argwaan van zijn corrupte chef, majoor Corkoran. Ook Corkorans charmante vriendin Jed vormt een afleidende factor. Als Pine zijn missie tegen de misdaad met succes wil afronden, zal hij eerst zelf een misdadiger moeten worden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Tom HiddlestonHugh LaurieOlivia ColmanElizabeth Debicki en Tom Hollander.

The Night Manager is geregisseerd werd door Susanne Bier. De zesdelige reeks is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van auteur John le Carré en aangepast naar het heden door David Farr. De zesdelige serie werd op 21 februari 2016 uitgezonden op BBC One. In de Verenigde Staten begon de serie op 19 april 2016 op AMC. Het is door IMG internationaal verkocht aan meer dan 180 landen. Een tweede serie werd overwogen, maar kreeg geen formele opdracht.

The Night Manager werd genomineerd voor zesendertig prijzen en won er elf, waaronder twee Primetime Emmy Awards en drie Golden Globe Awards (voor Hiddleston, Colman en Laurie).

The Night Manager is vanaf 3 september 2023 te zien via NPO 3.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...