Viaplay abonnementen worden duurder in 2023

Streamingdienst Viaplay gaat vanaf 1 februari de prijzen van haar abonnementen verhogen. Dit meldt de website Streamwijzer.

De streamingdient Viaplay verscheen is maart 2022 in Nederland en had een speciale lanceringsprijs. Viaplay communiceerde meteen dat de prijs per 1 augustus zou stijgen met 40%, van een maandelijks bedrag van €9,99 naar €13,99. Nu gaan de prijzen in 2023 nogmaals alweer omhoog voor alle nieuwe abonnees.

De streamingdienst beweerde enkele maanden nog dat er in 2023 geen prijsverhogingen meer zou worden doorgevoerd. Maar net als eerder de beloften om zes races per seizoen gratis aan te bieden en geen reclame te tonen tijdens Formule 1-races, wordt ook deze belofte niet nagekomen. Een woordvoerder van Viaplay heeft namelijk aan Streamwijzer bevestigd dat er een prijsverhoging aankomt. Vanaf 1 februari stijgt de prijs van een jaarabonnement met 22 procent naar €12,79 per maand. En vanaf 28 februari gaat ook het andere abonnement omhoog naar maar liefst €15,99 per maand.

Wat is Viaplay?

Viaplay is sinds 1 maart 2022 in Nederland te gebruiken. Het is een online streaming service die premium live sporten, Viaplay Originals, Hollywood films en series en kinderprogramma’s aanbied. Je kan sporten zoals F1, Bundesliga, PDC Darts, vrouwen voetbal van Italië Serie A en Zweden Damallsvenskan, Matchroom snooker en pool, KSW MMA bekijken en Premier League voetbal.

Waar is Viaplay beschikbaar?

Viaplay is beschikbaar op de meeste Smart TV’s, Android en iOs mobiele apparaten zowel als de meeste browsers. Je kan overal in de EU en Noorwegen streamen. Op mobiele apparaten heb je de mogelijkheid om de meeste series en films te downloaden en offline te bekijken waar je ook bent.

Aanbod

Bij Viaplay geniet je van volop entertainment. De dienst biedt een combinatie van Viaplay Originals, internationale films live sport, series en kids content waardoor je altijd wat te kiezen hebt. De grootste aantrekkingskracht van de streamer zijn de live Formule 1-wedstrijden. Naast F1 biedt Viaplay echter ook PDC Darts en de voetbalwedstrijden van Duitse Bundesliga aan.

Hoeveel schermen tegelijk?

Je kan 2 streams tegelijkertijd open hebben en tot 5 apparaten gebruiken binnen een 24 uur periode. Als je een 3de stream wil openen, zal je een foutmelding ontvangen met uitleg hierover. Hetzelfde geld voor een 6de apparaat binnen een 24 uur periode. Je kan ook de meeste series en films downloaden en offline bekijken zonder dat deze effect heeft op de online stream.

Welke betaalmethodes zijn er?

Wanneer je je aanmeldt bij de streamer, kan je ervoor kiezen een betaalkaart in je account toe te voegen of gebruik te maken van iDeal. De streamer accepteert Visa en Mastercard credit en debit kaarten uitgegeven bij een Nederlandse bank.

Afbeelding via Viaplay

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

1 Response

  1. januari 27, 2023

    […] is wel opvallend nadat ViaPlay duurder is geworden nu ook Disney Plus met prijsstijgingen […]