Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy vanaf 19 mei op SkyShowtime

De documentaire Villeneuve Pironi – Racing’s Untold Tragedy is vanaf 19 mei te zien op SkyShowtime Nederland. Gilles Villeneuve en Didier Pironi waren vrienden en teamgenoten. Ze reden allebei voor het legendarische Formule 1-team Ferrari tijdens de hoogtijdagen in de jaren 1980. Hun snelheidsdrang bracht hen samen, maar ze werden voorgoed uit elkaar gerukt door een historisch en controversieel moment in de tijd. Vriendschap, bedrog, ambitie en eer botsen op elkaar in deze epische documentaire, voor het eerst verteld door de personen die het dichtst bij de twee mannen stonden.

Villeneuve Pironi – Racing’s Untold Tragedy

Veertig jaar na het beruchte en tragische Formule 1-seizoen van 1982 verenigen de families van het Canadese icoon Gilles Villeneuve en de Franse superster Didier Pironi zich voor het eerst om een ​​van de grootste onvertelde sportverhalen te onthullen.

In het midden van het gevaarlijkste tijdperk van de moderne racerij streden twee gedurfde Ferrari-teamgenoten om het wereldkampioenschap, maar bij de Grand Prix van San Marino verbrak Pironi een ongeschreven overeenkomst en ‘steelde’ de overwinning van zijn goede vriend Villeneuve in de laatste ronde. Deze daad van “verraad” verbrak een heilige band en hun relatie veranderde al snel in een wraakzuchtige rivaliteit. Villeneuve en Pironi zouden nooit meer met elkaar praten en binnen een paar weken zou het noodlot toeslaan.

Al vier decennia wordt dat duel in San Marino en de nasleep ervan omgeven door geruchten, verbittering en mythe. In een plot vol mysterie en intriges wordt elke meeslepende wending onthuld terwijl de film de waarheid achter die ongeschreven overeenkomst in de laatste noodlottige ronde onthult.

Villeneue Pironi is een hedendaags Shakespeariaans epos. Het is het verhaal van twee van de snelste racers in de geschiedenis, hun korte en gewelddadige met elkaar verweven levens, en de emotionele littekens die hun dierbaren nog steeds voelen.

De documentaire is geregisseerd door Torquil Jones (Netflix’s 14 Peaks: Nothing is Impossible).

Villeneuve Pironi: Racing’s Untold Tragedy is vanaf 19 mei te zien op SkyShowtime.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter