Wanneer verschijnt de film Sound of Freedom in de Nederlandse bioscoop?

Waar kan je de film Sound of Freedom in Nederland kijken? Naast Barbie en Oppenheimer is er nog een derde film die deze zomer razend populair is in de Verenigde Staten. De film Sound of Freedom is daar een absoluut megasucces en versloeg qua bezoekersaantallen zelfs blockbusters als de nieuwste Mission Impossible en Indiana Jones films. De opzienbarende film Sound of Freedom van Alejandro Monteverde, gebaseerd op waargebeurde verhalen, vraagt aandacht voor kinderhandel. Helaas is dit nog steeds aan de orde van de dag. Wereldwijd zijn meer dan 10 miljoen kinderen onder de 18 slachtoffer van mensenhandel en (seksuele) uitbuiting.

Het maken van de film koste slechts $14,5 miljoen dollar en het bracht al meer dan 150 miljoen op. Daarmee is één van de meest besproken films van het jaar, maar was tot op heden bij geen enkele bioscoop of streamingdienst te zien in Nederland. Dutch FilmWorks verkreeg de rechten en brengt de indrukwekkende film in oktober in de bioscopen.

Waarom liet de release zolang op zich wachten? De film is ondertussen uitgegroeid tot een cultureel en politiek debat in de Verenigde Staten, vooral door hoofdrolspeler Jim Caviezel. Hij zou meermaals antisemitische uitspraken hebben gedaan en is een aanhanger van QAnon, een extreemrechtse politieke stroming. Zij zouden er complottheorieën op nahouden.Sound of Freedom is een actiefilm geregisseerd en mede geschreven door Alejandro Monteverde, met in de hoofdrollen Jim Caviezel, Mira Sorvino en Bill Camp. Caviezel speelt een gefictionaliseerde versie van Tim Ballard, een voormalig overheidsagent die op een missie gaat om kinderen te redden van sekshandelaren in Colombia. Bekijk de trailer hieronder.

Sound of Freedom in Nederland in de bioscoop 

Tim Ballard is getrouwd met Katherine en werkt voor de CIA, tot hij op een dag ontslag neemt en zich aan een nieuwe missie toewijdt: kinderen uit de handen van kartels en de mensenhandel redden. Hij gaat naar Colombia en slaat de handen ineen met ene Batman om de kindersmokkelaars te stoppen.

De cast bestaat uit namen als Jim Caviezel, Bill Camp, Mira Sorvino, Scott Haze, Kurt Fuller, Gary Basaraba, José Zúñiga, Manny Perez, Eduardo Verástegui, Gerardo Taracena, Gustavo Sánchez Parra, Javier Godino, James Quattrochi, Ariel Sierra, Alanna de la Rosa, Yessica Borroto Perryman, Cristal Aparicio, Gustavo Angarita Jr.

De film is geregisseerd en mede geschreven door Alejandro Monteverde. Het is geproduceerd door Eduardo Verástegui, die ook een rol speelt in de film. Sound of Freedom werd geïnspireerd door het werk van Tim Ballard, de oprichter van Operation Underground Railroad, of O.U.R., een anti-mensenhandelactivist. Het werk aan het script begon in 2015. Ballard had Jim Caviezel persoonlijk verzocht hem te spelen omdat hij werd beïnvloed door de rol van Caviezel in The Count of Monte Cristo (2002).

Waar kan je Sound of Freedom kijken?

De film werd in 2018 voltooid en er werd een distributieovereenkomst gesloten met 21st Century Fox. Die studio werd echter overgenomen door Walt Disney Pictures, die de film op de plank legde.

Waar kan je Sound of Freedom in Nederland zien? De film werd in Amerika op 4 juli 2023 uitgebracht door Angel Studios. Vanaf 25 oktober 2023 is de film Sound of Freedom ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: