Wanneer verschijnt Sisi seizoen 2?

Wanneer verschijnt Sisi seizoen 2 op de NPO? Het tweede seizoen van de populaire serie zal vanaf 26 december te zien bij NPO2 en NPO Plus. De zesdelige serie vervolgt het verhaal van de Oostenrijkse keizerin en laat de andere kant van haar leven zien. Je kunt hieronder alvast een trailer bekijken om in de stemming te komen. Let wel; deze serie moet je niet verwarren met Die Kaiserin, de Netflix serie over de legendarische Habsburgse keizerin Elisabeth.

Sisi seizoen 2

Het moderne verhaal van Sisi en hoe ze zich ontwikkelde van een zorgeloos meisje tot een zelfverzekerde keizerin. Tegelijk is dit het liefdesverhaal van twee jonge mensen gevangen tussen persoonlijk verlangen en politieke beperkingen, tussen macht en kwetsbaarheid in een decor van waanzinnige landschappen en zwierige hoepelrokken.

De geboorte van hun zoon en troonopvolger zou Franz en Sisi gelukkig moeten maken, maar het moment kan niet ongelukkiger. Zo krijgt Franz te maken met een machtsstrijd binnen Europa en een nieuwe oorlog dreigt. En hoewel Sisi probeert haar man te steunen, is zijzelf ongelukkig door haar leven in een gouden kooi. Wanneer ze voor een politieke missie naar Hongarije reist ontmoet ze graaf Andrássy. Sisi wordt verscheurd tussen haar man en deze rebellenleider … Uiteindelijk komt ze voor een moeilijke beslissing te staan.

Dominique Devenport en Jannik Schümann keren in dit seizoen weer terug als Sisi en keizer Franz Josef. Giovanni Funiati is een nieuw gezicht in de cast en neemt de rol van de begeerlijke graaf Andrássy op zich. Désirée Nosbusch speelt de gevreesde schoonmoeder van Sisi. In andere rollen zien we Tanja Sanding (Gravin Esterhazy), Paula Kober (Fanny), Julia Stammberger (Sisi’s moeder, Hertogin Ludovica), David Korbmann (Graaf Groenen), Pauline Rénevier (Hertogin Helene “Nene“, Zus van Sisi), Yasmani Stabader (Lajos Farkas), Giovanni Funiati (graaf Andrassy) en Marcus Greetings (Sisi’s vader, hertog Max).

Keizerin Elisabeth is algemeen bekend onder haar bijnaam Sisi, zoals haar familie haar noemde. Met deze naam ondertekende ze ook haar brieven naar intimi. Sissi, met dubbele s, is wijdverbreid vanwege de titel van de op haar leven gebaseerde filmtrilogie. Haar leven heeft film- en theatermakers en schrijvers geïnspireerd.

Vanaf maandag 26 december zendt KRO-NCRV dagelijks een aflevering uit van Sisi seizoen 2 om 20:30 uur op NPO 2. Het is vanaf donderdag 22 december beschikbaar op NPO Plus.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *