De serie Queen Cleopatra vanaf 10 mei op Netflix

Vanaf 10 mei is de serie Queen Cleopatra te zien op Netflix. Deze gloednieuwe historische docuserie is al veelbesproken vanwege een controversiële castingkeuze van de hoofdrol. De streamingdienst heeft de zwarte actrice Adele James gecast voor de hoofdrol, terwijl Cleopatra volgens Egyptische wetenschappers van Europese afkomst was, en niet zwart.

Uitvoerend producent Jada Pinkett Smith komt met een nieuwe documentaireserie over de levens van prominente en iconische Afrikaanse koninginnen. Dit seizoen speelt Cleopatra de hoofdrol, ’s werelds beroemdste, machtigste en meest onbegrepen vrouw – een gedurfde koningin wiens schoonheid en romances haar echte troef overschaduwden: haar intellect. Het erfgoed van Cleopatra is het onderwerp geweest van veel academisch debat, dat vaak door Hollywood is genegeerd. Nu beoordeelt deze serie dit fascinerende deel van haar verhaal opnieuw. Bekijk hieronder een trailer.

Queen Cleopatra op Netflix

Cleopatra VII Philopator was koningin van het oude Egypte, het laatste lid van de Ptolemaeïsche dynastie en daarmee de laatste Hellenistische heerseres van Egypte. Ze is de bekendste van de verschillende gelijknamige Egyptische vorstinnen en wordt gewoonlijk kortweg als Cleopatra aangeduid. In deze docuserie met nagespeelde scènes en interviews met experts strijdt Cleopatra, de laatste farao van Egypte, om haar troon, haar familie en haar nalatenschap te beschermen.

Met behulp van de getuigenissen van real-life experts en historici, documenteert de educatieve serie de opkomst en ondergang van de koningin.

De cast bestaat uit Adele James als Cleopatra, John Partridge als Julius Caesar, Craig Russell als Marc Antony en Michael Greco als Cleopatra’s broer Pothinus.

Nog voordat de serie is verschenen heeft deze al veel stof doen opwaaien. Egypte heeft Netflix ervan beschuldigd de geschiedenis verkeerd voor te stellen door een zwarte vrouw te casten als Cleopatra, de beroemdste historische figuur. Daarnaast ontkent de serie enig bewijs van het tegendeel. Dit heeft ertoe geleid dat Egyptenaren eisten dat het in Egypte zou worden verwijderd wegens “het uitwissen van de Egyptische geschiedenis en cultuur”. Volgens historische gegevens en algemeen aanvaard door historici, was Cleopatra van Macedonische Griekse afkomst.

Jada Pinkett Smith vertelde:

“We don’t often get to see or hear stories about Black queens, and that was really important for me, as well as for my daughter, and just for my community to be able to know those stories because there are tons of them!. Cleopatra is a queen who many know about, but not in her truth. She’s been displayed as overtly sexual, excessive, and corrupt, yet she was a strategist, an intellect, a commanding force of nature, who fought to protect her kingdom and her heritage is highly debated. This season will dive deeper into her history and re-assesses this fascinating part of her story.” 

Queen Cleopatra is vanaf komende woensdag 10 mei te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...