HBO’s oorlogsdrama The Pacific vanaf september op Netflix

De tiendelige HBO miniserie The Pacific is vanaf 15 september te zien op Netflix. De miniserie volgt een aantal Amerikaanse mariniers die tijdens de Tweede Wereldoorlog vechten tegen de Japanners. Na Band of Brothers heeft nu ook het andere oorlogsdrama van producenten Tom Hanks en Steven Spielberg een datum op Netflix.

The Pacific op Netflix

We volgen Robert Leckie, Eugene Sledge en John Basilone, drie Amerikaanse mariniers van de First Marine Division. Hun levens zijn vervlochten met op de achtergrond de strijd in de Pacific ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. We zien ze vanaf hun eerste gevechten tegen de Japanners op Guadalcanal, de landing bij Kaap Gloucester, de Slag om Peleliu. Ze stonden op het bloederige strand van Iwo Jima, overleefde de verschrikkingen van Okinawa en maakte de langverwachte, maar ongemakkelijke terugkeer,mee na de overgave van Japan.

De miniserie is gebaseerd op de boeken Helmet for my Pillow van Robert Leckie en With the Old Breed van Eugene B. Sledge, met aanvullend materiaal uit Red, Blood, Black Sand van Chuck Tatum en China Marine van Eugene B. Sledge, plus door de regisseurs zelf afgenomen interviews.

De tiendelige miniserie werd geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg. The Pacific werd geleid door Bruce C. McKenna (co-executive producer), een van de belangrijkste schrijvers van Band of Brothers. Hugh Ambrose, de zoon van Band of Brothers-auteur Stephen Ambrose, diende als projectadviseur.

De hoofdrollen worden gespeeld door James Badge Dale, Jon Seda, Joseph Mazzello, Rami Malek.

The Pacific is vanaf 15 september 2023 te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...