Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best verschijnt als Jedi in The Mandalorian

In een verrassende cameo die niemand zag aankomen, keerde Jar Jar Binks-acteur Ahmed Best in een The Mandalorian aflevering terug naar het Star Wars-universum. Maar in plaats van de beruchte Gungan te spelen, keerde Best terug als een Jedi genaamd Kelleran Beq.

In de nieuwste aflevering, getiteld “The Foundling”, verschijnt Best kort in een flashback naar Order 66, toen de clone troopers de Jedi verraden en bijna iedereen meedogenloos vermoordden. Best’s Jedi-ridder Kelleran redt een jonge Grogu, die alleen tegenover een groep clone troopers stond. Kelleran redt de kleine alien en stuurt de vijanden met zijn twee lichtzwaarden, waardoor Grogu met hem op een schip kan ontsnappen. De aflevering eindigt zonder te laten zien waar Kelleran en Grogu naartoe vliegen, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat Best later weer verschijnt.

Dit is niet de eerste keer dat Best Kelleran speelt. Hij begon de rol in de webserie Star Wars: Jedi Temple Challenge, een spelshow voor kinderen waarin deelnemers hindernisbanen voltooiden om Jedi-ridders te worden.

Best is vooral bekend door het spelen van Jar Jar in de prequelfilms van Star Wars, een controversieel impopulaire rol waarvoor hij belachelijk werd gemaakt. Jar Jar verscheen voor het eerst in A Phantom Menace in 1999 en kreeg bijna universele vijandigheid van oude Star Wars-fans vanwege zijn dwaze accent en gekke persoonlijkheid.

Twintig jaar na het spelen van Jar Jar, heeft Best verteld hoe de terugslag hem bijna tot zelfmoord dreef. Best zei in een eerder interview:

“It hit me. It came right for me. I was called every racial stereotype you can imagine. There was this criticism of being this Jamaican, broken dialect, which was offensive because I’m of West Indian descent — I’m not Jamaican. It was debilitating. I didn’t know how to respond. The depression hit me. Hard. I was just broken. The only thing I could think of to make me feel better was to walk across the Brooklyn Bridge. But this time when I walked across the bridge, I didn’t see the lights of Manhattan. I didn’t see the towers [or] the potential of hard work and ingenuity. I didn’t see anything; I just saw a fog. I felt tired of having to explain myself. I felt tired of having to defend myself and defend my work. I felt tired of having to fight back against racism and the racial stereotypes. I just wanted to play a part. I was exhausted.”

Ahmed Best in The Mandalorian seizoen 3

De serie speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in Return of the Jedi af. In de reeks draait het om een eenzame premiejager die als taak krijgt om ‘The Child’ terug te halen. Als hij hem gevonden heeft, besluit hij op de vlucht te slaan om het kind te beschermen. Ondertussen gaan ze op zoek naar antwoorden over zijn oorsprong. In het tweede seizoen wordt daar steeds meer van duidelijk en weet Moff Gideon zich er ook steeds meer mee te bemoeien.

De reizen van de Mandalorian door het Star Wars-stelsel gaan door in het derde seizoen. Ooit een eenzame premiejager, is Din Djarin herenigd met Grogu. Ondertussen worstelt de Nieuwe Republiek om de melkweg weg te leiden van zijn duistere geschiedenis. De Mandalorian zal oude bondgenoten tegenkomen en nieuwe vijanden maken terwijl hij en Grogu hun reis samen voortzetten.

Het is nog niet zo lang geleden dat we Din Djarin voor het laatst zagen. Hoewel seizoen 2 eind 2020 werd afgesloten, was het personage te zien in het eerste seizoen van The Boook of Boba Fett. In die reeks werkte Mando samen met Boba Fett om Tatooine te verdedigen, en later een weerzien met Grogu.

De Star Wars-serie wordt geleid door Pedro Pascal als een eenzame Mandaloriaanse revolverheld in de buitenste regionen van de melkweg. The Mandalorian seizoen 3 zal ook de terugkeer bevatten van Carl Weathers als Greef Karga, Giancarlo Esposito als Moff Gideon, Katee Sackhoff als Bo-Katan, Amy Sedaris als Peli Motto. Back to the Future-ster Christopher Lloyd is ook toegevoegd aan de cast van het komende nieuwe seizoen.

The Mandalorian is afkomstig van uitvoerende producenten Jon Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy, Colin Wilson, Karen Gilchrist en Carrie Beck. Favreau is ook showrunner en een van de regisseurs.

The Mandalorian seizoen 3 is sinds 1 maart 2023 te zien op Disney Plus Nederland.

Afbeelding via Lucasfilm

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...