Kerstklassieker Love Actually dit jaar weer op tv te kijken?

Geen kerst is compleet zonder Love Actually op tv. Naast Home Alone is dit een van de meest geliefde kerstfilms en wordt dan ook bijna ieder jaar op tv uitgezonden. Vorig jaar vertoonde Net5 de film maar liefst twee keer. Kun je de film Love Actually dit jaar weer met kerst op tv kijken? Dat is nog niet bekend. Uiteraard lees je op deze pagina de updates.Wat we wel weten is dat StudioCanal en Universal Pictures de film Love Actually uit 2003 wereldwijd opnieuw uitbrengen in een nieuwe 4K restauratie. Net op tijd voor het aftellen van Kerstmis valt de heruitgave ook samen met het 20-jarig jubileum van de geliefde klassieker.

Love Actually 4K

Volgens Variety zal de populaire romantische kerstkomedie ook digitaal en op homevideo worden uitgebracht in de VS op 21 november en in Frankrijk op 6 december. Naast de heruitgave van Love Actually in 4K en home entertainment, die een geheel nieuwe featurette van de ensemblecast bevat, krijgt de film eind november en december ook een bioscoop release. Het wordt vertoond met een introductie van 10 minuten die naar verluidt de memorabele momenten van Love Actually zal benadrukken.

Regisseur Richard Curtis vertelde:

“I’m really excited about this new version of the film; it’s never looked or sounded better. And, although I’m slightly shocked by how old I’ve got, I loved the featurette, which is full of new thoughts and memories about the film from all the people who made it.”

Tim Bevan and Eric Fellner, co-chairmen van Working Title, zeiden in een statement:

“As Working Title approaches its 40th anniversary year, it’s exciting for us to acknowledge our wonderful long-term relationship with the creative genius Richard Curtis. We are so proud of all the films we have made with him and adore how they still resonate with audiences worldwide. ‘Love Actually’ is a huge milestone in our history and reminds us of how very grateful we are of our continued relationship with Richard. We hope this new remastered version of the film will continue to bring many people together in joy and love this holiday season.”

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar Kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote. Bekijk hieronder een trailer.

Love Actually kijken op tv

Tien liefdesverhalen in één: Een minister-president (Hugh Grant) die verliefd wordt op een medewerkster. Een schrijver (Colin Firth) die zijn wederom gebroken hart verzorgt in Frankrijk. Een gelukkig getrouwde vrouw (Emma Thompson) die haar man (Alan Rickman) ziet vervreemden. Een nieuwe bruid (Keira Knightley) en de beste vriend van de bruidegom. Een weduwnaar/stiefvader (Liam Neeson) die zijn zoon probeert te leren kennen. Een junior manager (Laura Linney) die haar kans grijpt met haar kantoorliefde. En een oude “heb-alles-gezien-maar-herinner-me-vrij-weinig” Rocker (Bill Nighy) werkend aan een come-back.

Love actually is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken. Love actually is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers. Want als je goed oplet, zul je zien dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is.

De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Grant, Martine McCutcheon, Keira Knightley, Alan RickmanAndrew Lincoln, Colin Firth, Lucia Moniz, Liam Neeson, Thomas Brodie-Sangster, Olivia Olson, Bill Nighy, Marcus Brigstocke en Rowan Atkinson.

De film is geschreven en geregisseerd door Richard Curtis.

Love Actually kijken

De klassieker is ook te streamen op Pathé Thuis, Viaplay, Netflix én Videoland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...