Komt er een Peaky Blinders seizoen 7 op Netflix?

Komt er een Peaky Blinders seizoen 7 op Netflix? Seizoen 6 is sinds juni 2022 te zien op de streamer, maar zal er daarna nog een vervolg komen?

Het korte antwoord is nee. Maar daarmee is het verhaal niet af! Hoewel het misdaaddrama niet terugkeert voor seizoen 7, heeft de maker van de serie Steven Knight bevestigd dat een Peaky Blinders film, die zich afspeelt in en gefilmd zal worden in Birmingham, Engeland, gepland staat om in 2023 met de productie te beginnen. Knight vertelde aan Deadline:

“While the TV series is coming to an end, the show will continue in another form.”

In 2018 vertelde Knigh aan BBC News:

“We will probably do seven”.

Maar helaas, het mocht niet zo zijn. De redenen voor deze beslissing zijn waarschijnlijk talrijk. Zo heeft de dood van hoofdrolspeelster Helen McCrory, die tante Polly speelde, ongetwijfeld tot een verschuiving geleid. Knight vertelde aan RadioTimes:

“We just felt, also with the loss of Helen [McCrory], that it all seemed to be pointing towards doing what I’m calling ‘the end of the beginning’. Let’s end the beginning, then let’s do the film. And then let’s see where we go in terms of spin-offs.”

Peaky Blinders seizoen 7

Het is 1919 in Birmingham, Engeland. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. De fictieve familie is losjes gebaseerd op een echte 19e-eeuwse jeugdbende met dezelfde naam, die actief was in de stad van de jaren 1890 tot het begin van de twintigste eeuw.

Het drama heeft rollen voor Cillian Murphy (The Dark Knight Trilogy) als Thomas Shelby, Paul Anderson (The Revenant) als Arthur Shelby, Sophie Rundle (Bodyguard) als Ada Thorne (Shelby) en Finn Cole (Animal Kingdom) als Michael Gray. De cast bevat ook Anya Taylor-Joy (The Witch) als Gina Gray, Brian Gleeson (Phantom Thread) als Jimmy McCavern, Neil Maskell (In Darkness) als Winston Churchill en Sam Claflin (The Nightingale) als Oswald Mosley. Nieuwe castleden zijn onder meer James Frecheville (Animal Kingdom), Conrad Khan (The Hunstman: Winter’s War) en Amber Anderson (Emma). De overleden actrice Helen McCrory (Skyfall) is niet meer te zien zijn in het nieuwe seizoen.

Het laatste seizoen van Peaky Blinders werd geregisseerd door Anthony Byrne (In Darkness) op basis van een script geschreven door Steven Knight met Nick Goding als producer. Uitvoerende producenten zijn Caryn Mandabach, Steven Knight, Jamie Glazebrook, David Mason, Anthony Byrne en Cillian Murphy samen met BBC’s Tommy Bulfin en Tiger Aspect’s Lucy Bedford. Peaky Blinders, van Caryn Mandabach Productions, wordt gecoproduceerd met Tiger Aspect Productions en internationaal gedistribueerd door Banijay Rights.

Het zesde en tevens laatste seizoen van Peaky Blinders telt zes afleveringen en is sinds juni te zien op Netflix Nederland.

Afbeelding via HBO

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...