Liam Neeson 100ste filmrol met misdaadfilm Marlowe

Liam Neeson kruipt in de huid van de iconische privédetective Philip Marlowe die na 40 jaar zijn rentree maakt op het witte doek. Met deze rol mag Neeson zijn honderdste filmoptreden op zijn naam schrijven. Naast Neeson zijn ook Diane Kruger en Jessica Lange in de film te zien.

Marlowe beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze San Sebastian Film Festival en is vanaf 16 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de trailer hieronder.

Marlowe film

Marlowe

Voor privédetective Philip Marlowe (Liam Neeson) gaan de zaken in Los Angeles de laatste tijd wat traag. Dan arriveert er een nieuwe klant: de jonge en aantrekkelijke Clare Cavendish (Diane Kruger), dochter van Hollywood-actrice Dorothy Quincannon (Jessica Lange). Ze wil dat Marlowe haar voormalige minnaar, drugsdealer en rokkenjager Nico Peterson, opspoort. Peterson zou vermoord zijn bij de Corbata Club, een exclusieve club voor de rich and famous van LA, maar Clare is ervan overtuigd dat hij nog leeft en zijn dood in scène is gezet.

Tijdens zijn onderzoek raakt Marlowe niet alleen in de ban van de verleidelijke Clare, maar komt hij ook in aanraking met de louche praktijken die schuil blijken te gaan achter de schermen van de Corbata Club en Hollywoods filmindustrie. Het wordt pijnlijk duidelijk dat Bay City’s rijkste families en machtigste inwoners tot alles bereid zijn om hun fortuin te beschermen.

De cast bestaat uit namen als Liam Neeson, Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Colm Meaney, Ian Hart, Alan Cumming.

De misdaadfilm Marlowe is geregisseerd door Neil Jordan, bekend van onder andere The Crying Game, waarvoor hij een Oscar won, en gebaseerd op de roman ‘The Black-Eyed Blonde’ van John Banville.

Marlowe draait vanaf 16 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Afbeelding via Just Entertainment

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...