Simone Kleinsma speelt hoofdrol in nieuwe musical De Hospita

Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de eerste speciaal voor haar geschreven musical: De Hospita. MediaLane Theater ontwikkelt deze musical comedy speciaal voor Kleinsma.

De Hospita musical

De gloednieuwe Nederlandse musical De Hospita vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een flamboyante dame die ooit een revuester was met vlijmscherpe humor. Wanneer de oudcomédienne en haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen nemen zij drie jonge studenten in huis die veel lawaai en vooral discussie met zich meebrengen. Madeleine krijgt ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De ontmoeting tussen jong en oud zorgt voor eigentijdse problemen en hilarische situaties. Maar er is veel meer aan de hand. Madeleine’s leven wordt opnieuw op zijn kop gezet wanneer haar zorgvuldig weggestopte verleden zich onverwacht aankondigt.

De Hospita neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam én naar het bruisende Parijs van de vorige eeuw. Meeslepende nummers uit het Franse songbook, een sterrencast en een live orkest brengen de revue van toen – in een oogstrelend eigentijds jasje – terug naar de Nederlandse theaters. Een musical met humor en ontroering, over de herkenbare verschillen tussen jong en oud en de kracht van ware liefde.

De cast bestaat uit o.a. Simone Kleinsma en Paul Groot.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende en Maurice Wijnen. De muziek uit de musical bestaat uit melodieën uit het Franse songbook met liedteksten van André Breedland (Ciske de Rat en Diana & Zonen). Joep Onderdelinden (Opvliegers en Blind Date) neemt de regie op zich.

De Hospita is vanaf november 2023 te zien in de Nederlandse theaters, voor meer informatie: www.hospitademusical.nl

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...