The Lord of the Rings om jubileum terug in Nederlandse bioscoop

Vanwege het 20-jarige jubileum van The Lord of The Rings: The Return of the King wordt in de week van donderdag 2 november The Lord of the Rings trilogie teruggebracht in de Nederlandse bioscoop. En bijzonder: de trilogie is voor het eerst ooit op het grootste doek met het beste geluid van IMAX te beleven, exclusief bij Pathé.

De reguliere versies van de klassieker worden in IMAX vertoond en de Extended versies zijn op 2D te zien in de reguliere zalen bij Pathé. Tussen donderdag 2 november en woensdag 8 november wordt elke avond een ander deel vertoond. Op zondag 5 november kunnen fans genieten van de volledige marathon: de drie delen worden los achter elkaar geprogrammeerd met genoeg tijd tussendoor voor de bezoekers om te lunchen of te dineren.

De ticketverkoop start om 14:00 uur via: pathe.nl/lordoftherings.

The Lord of the Rings in de bioscoop

The Lord of the Rings is geregisseerd door Peter Jackson. De hoofdrollen worden gespeeld door Elijah Wood, Sean AstinDominic MonaghanBilly BoydOrlando BloomIan McKellenViggo Mortensen, Sean BeanAndy SerkisKarl UrbanMiranda OttoJohn Rhys-Davies en Liv Tyler.

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring 
De fenomenale en epische trilogie The Lord Of The Rings vertelt het verhaal van de strijd tussen goed en kwaad, om het bezit van de magische ring. In dit eerste deel worden we meegenomen naar Middle-earth en terug naar de tijd waarin mensen de wereld deelden met onsterfelijke elfen, machtige tovenaars, nijvere dwergen en Hobbits. Door een bepaling van het lot heeft de Hobbit Frodo de ring in handen gekregen. Dan ontdekt Gandalf, een tovenaar, dat het kleinood eigenlijk The One Ring is, ooit gesmeed door Sauron, bedoeld om heel Middle-earth aan zich te onderwerpen. Frodo moet nu een zware reis aangaan om de Ring terug te gooien in de vuren van Mount Doom. In deze moeilijke taak wordt hij vergezeld door enkele dappere vrijwilligers, The Fellowship. Duizelingwekkende bergpassen, alles verblindende sneeuwstormen, ondoordringbare bossen en de meest uiteenlopende angstaanjagende vreemde wezens zoals Goblins, Balrog, Orcs en Uruks vinden ze hierdoor op hun weg.

The Lord Of The Rings: Two Towers 
Het reisgenootschap is uit elkaar gevallen na de dood van Boromir. De vrienden Frodo en Sam wacht de onmogelijke taak onbeschermd en ongezien naar Mordor te komen en daar de Ring te vernietigen. Zij krijgen tijdens hun queeste echter onverwacht hulp van de minst waarschijnlijke persoon. Samen met deze nieuwe medestander gaan zij de strijd aan met de duistere Sauron, die een onzalig verbond heeft gesloten met de boosaardige tovenaar Saruman. Ondertussen proberen Aragorn, de elf Legolas en de dwerg Gimli de hobbits Merry en Pippin te vinden en te bevrijden uit de handen van het Orc-leger van Saruman. Tijdens de zoektocht belandt het driemanschap in Rohan, het land van koning Theoden, in wie zij een onverwachte bondgenoot vindt in het gevecht tegen de heersers van de twee torens, Saruman en Sauron.

The Lord Of The Rings: The Return Of The King 
Het laatste slopende gevecht om Midden-Aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollum, zetten hun gevaarlijke missie voort om zodoende de Ring door het vulkanische vuur van Mount Doom te laten vernietigen. Intussen worstelt Aragorn met zijn lot als leider, maar weet desondanks zijn trouwe en dappere volgelingen aan te voeren in hun strijd tegen de duistere krachten van Dark Lord Sauron, zodat de Ringdrager zijn queeste kan volbrengen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...