Top Gun 3 is in de maak met Tom Cruise

Studio Paramount werkt aan Top Gun 3. Dat melden Amerikaanse media. Tom Cruise zal opnieuw in de huid kruipen van Captain Pete Mitchell. Top Gun: Maverick, het tweede deel binnen de Top Gun-franchise, was een groot succes en haalde in 2022 wereldwijd 1,38 miljard euro.

Het nieuws komt slechts een paar dagen nadat Cruise aankondigde dat hij een deal had getekend om “originele en franchise films” voor Warner Bros. te ontwikkelen, produceren en er de hoofdrol in te spelen. De deal is echter niet-exclusief, wat betekent dat Cruise tegelijkertijd door kan gaan werken voor studio’s als Paramount, Universal, etc.

Top Gun 3 zou de volgende film van Cruise kunnen zijn na Mission: Impossible 8, wat betekent dat alles waar hij aan werkt met Warner Bros. – inclusief een mogelijk vervolg op Edge of Tomorrow – naar 2025 zou kunnen worden verschoven.

Jerry Bruckheimer en David Ellison zullen beiden Top Gun 3 produceren, terwijl Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinski mogelijk terugkeert als regisseur, hoewel dit op dit moment nog niet is bevestigd.

Top Gun 3

De originele Top Gun, geregisseerd door Tony Scott, werd in 1986 uitgebracht door Paramount Pictures. In de film speelde Cruise Pete “Maverick” Mitchell, een jonge marinevlieger die wil bewijzen dat hij het in zich heeft om deel uit te maken van de Fighter Weapons School van de Amerikaanse marine. De film had ook rollen voor Kelly McGillis, Val Kilmer en Anthony Edwards.

Het vervolg Top Gun: Maverick kwam in 2022. Na meer dan dertig jaar dienst als één van de beste straaljagerpiloten, zit Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) nog altijd op zijn plek bij de Marine. Als moedige testpiloot blijft hij de grenzen opzoeken en ontloopt hij de promoties die hem aan de grond zouden houden. Wanneer hij een nieuwe lichting Top Gun-piloten moet trainen voor een gespecialiseerde en levensgevaarlijke missie, ontmoet Maverick Luitenant Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick Bradshaw, ofwel “Goose”.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden moet afrekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom CruiseMiles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Ed Harris en Val Kilmer.

De film is geregisseerd door Joseph Kosinski en geproduceerd door Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie en David Ellison. De film is geschreven door Ehren Kruger, Eric Warren Singer en McQuarrie en is het vervolg op de film Top Gun uit 1986.

 

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...