Waar kun je de film The Sound of Music online kijken?

Waar kun je de film The Sound of Music online kijken? Eerder is de klassieke 20th Century Studios-film The Sound Of Music over de hele wereld verwijderd van Disney Plus. In tegenstelling tot andere streamingdiensten zoals Hulu of Netflix, informeert Disney+ abonnees niet van tevoren over aanstaande verwijderingen, dus fans van de film zullen plotseling ontdekken dat deze niet langer beschikbaar is.

Hoewel verwijderingen van films op Disney+ veel voorkomt, worden ze meestal gemaakt vanwege licentieovereenkomsten met andere streamingdiensten zoals HBO, of zijn ze verwijderd voor zakelijke redenen, meestal omdat ze meer kosten om op de streamingdienst te houden. Maar in het geval van The Sound Of Music is het onwaarschijnlijk dat dit een van beide is, omdat het een erg populaire film is. Er zijn echter veel andere redenen waarom titels van Disney+ kunnen worden verwijderd, bijvoorbeeld als er een fout is of als ze een update van de film maken, zoals het toevoegen van een waarschuwing aan de film, het updaten naar een betere versie of het bewerken van iets. Helaas weten we niet de exacte reden voor de verwijdering.

Het goede nieuws is dat de film inmiddels weer is toegevoegd aan het aanbod van de streamer in Nederland. The Sound of Music is daarmee op dit moment online te streamen via Disney Plus Nederland en te kijken via Pathé Thuis.

De film vertelt het bekende verhaal van de Oostenrijkse familie Von Trapp in WOII. Moeder is overleden en de zeven kinderen worden door een niet aflatende stroom strenge gouvernantes opgevoed, tot de jonge novice Maria ten tonele verschijnt. Zij brengt liefde, warmte en muziek terug in huis, en verovert het hart van kapitein Von Trapp.

The Sound of Music kijken

Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden zoals hij ooit zijn schip leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze inspireert iedereen om schoonheid in de kleinste dingen te zien.

De hoofdrollen worden gespeeld door Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Peggy Wood, Richard Haydn, Charmian Carr, Nicholas Hammond

De film is geregisseerd door Robert Wise op basis van de gelijknamige musical van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II. Het scenario van de film is geschreven door Ernest Lehman, naar het boek van de toneelmusical van Lindsay en Crouse. Gebaseerd op de memoires uit 1949 The Story of the Trapp Family Singers van Maria von Trapp.

The Sound of Music werd bekroond met vijf Oscars, o.a. voor beste film en beste regie.

Waar kun je The Sound of Music op dit moment in Nederland streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten? De film is nu te zien op Disney Plus en Pathé Thuis. Helaas is xe film niet te zien voor abbonees van Amazon Prime Video, Apple TV+, HBO Max, Netflix, SkyShowtime of Videoland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...