Trailer voor ontroerende actiekomedie Thelma (2024)

Universal Pictures heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de actiekomedie Thelma (2024). Bekijk de trailer hieronder.

De negentiger Thelma wordt door haar kleinzoon opgebeld, of dat dacht ze. De persoon aan de andere kant van de lijn blijkt een oplichter. Thelma heeft echter een sterke eigen wil en weet van aanpakken. Ondanks haar kranige leeftijd besluit ze haar dochter, schoonzoon en kleinzoon te verbazen door een gevaarlijke queeste te ondernemen met als doel de oplichter op zijn plaats te zetten.

Thelma (2024) film trailer

Thelma, het filmregiedebuut van Josh Margolin, is een ontroerende actiekomedie waarin de voor een Oscar®-genomineerde filmveteraan June Squibb (Nebraska) haar eerste hoofdrol speelt en waarin baanbrekend acteur Richard Roundtree (Shaft) zijn laatste rol speelt. Squibb, die veel van haar stunts in de film zelf deed, speelt Thelma Post, een pittige 93-jarige oma die via de telefoon wordt opgelicht door iemand die zich voordoet als haar kleinzoon (Fred Hechinger, The White Lotus). Ze begint aan een gevaarlijke speurtocht door Los Angeles, vergezeld door een bejaarde vriend (Roundtree) en zijn scootmobiel, om terug te krijgen wat haar is afgetroggeld. Verder zijn er ook rollen voor Parker Posey, Clark Gregg en Malcolm McDowell.

Het verhaal is geïnspireerd op een echte ervaring van Margolins eigen oma. Thelma geeft een ingenieuze draai aan films als Mission: Impossible, met als stralend middelpunt een oud omaatje als onwaarschijnlijke actieheld. Margolin gebruikt de bekende stijlfiguren van het actiegenre op een hilarische manier om te belichten hoe mensen omgaan met ouder worden. In haar eerste filmhoofdrol in een 70-jarige carrière speelt Squibb de eigenzinnige Thelma, die dapper en vastberaden laat zien dat ze heel nog prima in staat is om haar eigen boontjes te doppen – ondanks wat haar dochter Gail (Posey), schoonzoon Alan (Gregg) en kleinzoon Danny ook mogen denken.

Thelma (2024) draait vanaf 18 juli in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...